27 / 04 / 2024

Riskli bina hattı telefon numarası!

Riskli bina hattı telefon numarası!

1999 yılından önce inşa edilen binalarda oturan vatandaşlar binalarının riskli olup olmadığını öğrenmek istiyor. Peki riskli bina nasıl tespit ediliyor? İşte riskli bina hattı telefon numarası...



Riskli bina hattı telefon numarası!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda meydana gelen deprem sonrasında vatandaşlar deprem gerçeğiyle yeniden yüzleşti. 1999 depremi öncesinde inşa edilen binalarda oturanlar riskli yapı tespiti için harekete geçti.

Bina risk tespiti 2021

Bina risk tespiti için hızlı, orta ve kapsamlı testler yapılabiliyor. Binanın deprem risk analizini yapan firmalar, bina kolonlarından demir ve karot örnekleri alarak yapının riskli olup olmadığını ölçüyor. Bununla birlikte hızlı tetkik teknikleriyle de binanın dayanıklılığı hesaplanabiliyor. (Bu arada en çok merak edilen şeylerden biri de kolonlardan demir, beton örneklerinin alınmasının kolonlara zarar verip vermeyeceği. Özel bir teknikle alınam örneklerin yapıya zarar vermesi söz konusu değil)

Riskli bina hattı telefon numarası

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Deprem sonrasında binlerce vatandaş riskli yapı ihbarında bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, “Alo 181” çağrı merkezine yapılan riskli yapı müracaatı arttı.

Riskli bina ihbarı için DASK Alo 125'i arayabiliyorsunuz ya da Dask.gov.tr'de bulunan ONLİNE HASAR İŞLEMLERİ adımından, DASK adına, Zorunlu Deprem Sigortası poliçesini düzenleyen Sigorta Şirketi ve/veya Acentesine ihbar edebiliyorsunuz.

Riskli bina tespiti başvuru

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından lisanslı kurum ve kuruluşlara tapu ve kimlikle başvuru yapılabiliyor. Lisanslı kurum ve kuruluşlar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’nden sorgulunabiliyor.

Riskli yapı tespiti itiraz

İtirazları inceleyecek olan teknik heyet, üniversitelerden bildirilen dört üye ile ikisi inşaat mühendisi ve biri de jeoloji veya jeofizik mühendisi olmak üzere, Bakanlık teşkilâtında görev yapan üç üyenin iştiraki ile yedi üyeli olarak teşkil edilir.

Bina risk tespit kılavuzu 10 soruda tüm detaylarıyla!

Riskli Yapı Bina Kartı 5 soruda tüm detaylarıyla!

 


Geri Dön