28 / 03 / 2024

Riskli yalıtım malzemelerine karşı çözüm termoşap ve termosıva!

Riskli yalıtım malzemelerine karşı çözüm termoşap ve termosıva!

Yangın riski oluşturan ve hastalıklara sebep olan petrol türevli yalıtım malzemelerine karşı çözüm termoşap ve termosıvada. Termoşap ve termosıvanın terleme ve küfe karşı kesin çözüm sağladığı belirtildi.



Persan Çatı-Cephe-Yalıtım Sistemleri'nin Genel Müdürü Salih Ürün, petrol türevli yalıtım malzemelerin sağlık sorunlarının yanı sıra yangın riski yarattığını söyledi. Ürün, piyasada 'yanmaz özellikte' olarak sunulan mantolama malzemeleri olası bir yangın anında kimyasal gazlar salgılayarak mağdurların gazdan zehirlenmesine neden olduğunu vurguladı.


DAHA HAFİF VE ETKİLİ

Ürün, ısı, ses ve yangın yalıtım özellikli olması, standart sıvaya ve şapa oranla onlarca kat hafif olmasıyla inşaat sektörünün bir numaralı tercihi haline gelen termoşap ve termosıvanın önemine dikkat çekti. Ürün "Bakteri, yosun, küf vb. maddelerin oluşumunu engelleyen özel kimyası sayesinde hastane, laboratuvar, okul gibi yapılar için ideal yapı malzemeleri olan termoşap ve termosıva inşaat ve yapı elemanları sektöründe büyük ilgi görüyor" dedi. Klasik şapa göre 30 kat daha çok yalıtım sağlayan ve 5 kat daha hafif olan termoşap ve termosıvanın terleme ve küfe karşı kesin çözüm sağladığını sigara dumanı, yağ vb. kötü kokuları dışarı attığını anlattı.



Sabah


Geri Dön