19 / 04 / 2024

Rixos Executive Apartments'a yabancılar ilgi gösteriyor!

Rixos Executive Apartments'a yabancılar ilgi gösteriyor!

Anadolu yakasına taşınan Rixos, özellikle Körfez sermayesinin ilgi odağı oldu. Ticari gayrimenkul tapusunun verildiği proje, böylece yabancıların sorunlu buldukları Mütekabiliyet Yasası'nı da aşmış oldu



Anadolu yakasına taşınan Rixos, özellikle Körfez sermayesinin ilgi odağı oldu. Ticari gayrimenkul tapusunun verildiği proje, böylece yabancıların sorunlu buldukları Mütekabiliyet Yasası'nı da aşmış oldu. Diğer yandan, İstanbul'daki üç Rixos daha projelendirilmiş durumda.

Fettah Tamince Gayrimenkul (FTG), yarattığı Rixos markasını Anadolu yakasına da taşıdı. Kozyatağında gerçekleştirilecek olan Rixos Executive Apartments isimli projenin ön tanıtımı için yapılan toplantıda özellikle Araplar başta olmak üzere birçok yabancı şirketin projeyle ilgilendiği ve kat halinde ofis satın aldıkları belirtildi. FTG daha önce Rixos'ları Avrupa yakasında Taksim'da Rixos Elysium ve Bomonti'de de Rixos Residences adıyla geliştirmişti. Diğer yandan yurtdışında Dubai ve Türkmenistan'da iki Rixos projesi geliştiren firma, yurtiçinde ise ikisi Anadolu yakasında, birisi Avrupa yakasında üç proje daha gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu yeni projeler de daha öncekiler gibi STC İnşaat tarafından yapılacak, satış, kiralama ve işletmesi ise FTG tarafından gerçekleştirilecek.

Rixos Executive Apartments'ı ev ve ofisin yanı sıra ev-ofis olarak da değerlendirilecek şekilde geliştirdiklerini belirten STC İnşaat Yönetim Kurum Başkanı Mustafa İlyas Satıcı , projenin gördüğü ilginin altını çizdi. 370 konutun 130'unu henüz inşaat aşamasında hiç tanıtım yapılmadan satıldığını ifade eden Satıcı, bunun üzerine satışları proje tamamlanıncaya kadar durdurmayı tercih ettiklerini kaydetti. Bu ilginin nedenlerinden biri olarak, taşınmazların tümünün ticari gayrimenkul tapusu taşımasını gösteren Satıcı, projeye gösterilen yabancı ilgisinin altında yatan en önemli etken olarak bu durumun altını çizdi.

'10 bin doları bulur'
Proje hakkında açıklama yapan FTG Ceo'su Samim Hatipoğlu ise şöyle konuştu: Güvenli liman arayan yabancılar, ama özellikle Körfez sermayesi için rota Türkiye. İzlediğimiz bu yöntem, onlar için önemli bir güven kaynağı oldu. Projedeki tüm birimlerin ticari gayrimenkul tapusu taşıması nedeniyle Mütekabiliyet Yasası'na takılmadan rahatça alım yapabiliyorlar. Bir katın tamamını satın alan şirketler var. Yabancılar şirketler üzerine ev almayı tercih etmiyorlar. Bu yüzden home-ofis konsepti yabancılar için efektif bir yatırım aracı oluyor.  Bu arada diğer projelerde olduğu gibi bu projede Rixos güvencesi altında kiraya verilerek krlı bir yatırıma dönüştürülebilecek."
Hatipoğlu'nun dikkat çektiği bir diğer nokta da şu anda metrekare fiyatı 4 bin dolar ile 5 bin 500 dolar arasında değişen projedeki fiyatların bir ileriki aşamada 10 bin doları bulacağı yönünde. Diğer yandan, projenin AVM bölümünde metrekare fiyatlarının 10 bin doları bulduğu da Hatipoğlu'nun ifade ettikleri arasında yer buldu.

STC İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İlyas Satıcı ise yeni projeler hakkında konuştu. Şu anda yurtdışında Dubai ve Türkmenistanda iki Rixos projesi üzerindeki çalışmalarının sürdüğünü belirten Satıcı, İstanbulda ise ikisi Anadolu yakasında, birisi Avrupa yakasında olmak üzere üç proje daha gerçekleştireceklerini belirterek, "Bunların da satış, kiralama ve işletmesini Rixos yapacak" dedi.

BİR BAKIŞTA RIXOS EXECUTIVE APARTMENTS
- 13 bin metrekare arsa üzerinde geliştiriliyor.
- İnşaat alanı 78 bin metrekare olarak belirlendi.
- 30 kat olarak planlandı.
- 370 daire 1+1, 2+1 ve penthouse olarak planlandı.
- Dairelerin büyüklükleri 78 ila 142 metrekare aralığında.
- İlk dokuz katı sadece ofislere ayrıldı. 
- İnşaat alanı  78 bin metrekare olarak belirlendi.
- AVM'ye 15 bin metrekare ayrıldı.
- Projede yiyecek ve içeceğin ağırlık taşıyacağı butik bir çarşı olacak.
- Otopark için ayrılan alan 20 bin metrekare.
- Projede yaşam temmuz ayında başlayacak.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön