25 / 04 / 2024

Rize Güneyce'de yüksek katlı binalar korku saçıyor!

Rize Güneyce'de yüksek katlı binalar korku saçıyor!

Rize’nin Güneyce Köyü sakinleri heyelan riskiyle karşı karşıya kaldı. Dik yamaçlara yüksek binalar inşa edildi. 



Karadeniz Bölgesi, dik ve engebeli arazi yapısı nedeniyle sel ve heyelan riskiyle karşı karşıya kaldı. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Rize'nin İkizdere İlçesi'ne bağlı Güneyce Köyü'nden çekilen fotoğraflar ise görenleri şaşırtıyor. 400 nüfusun ikamet ettiği köyde yaşayanlar, riskli olmasına rağmen yamaçlardaki arazilere apartmanlar inşa etti. Eğimli arazide bulunan yıkılacakmış gibi duran çok katlı binalar, korku saçıyor. 

Güneyce Köyü'nün adı ise 'Apartman Köy'e çıktı. Yamaçlarda bulunan yapılar, görenlerin başını döndürürken, bina sahipleri zeminin sağlam olduğunu ve bu evlerde güvenle yaşadıklarını açıkladı. 

Köylülerden Necati Onbaşıoğlu, "Arazilerimiz çok fazla değil, olanı da yamaçlarda. Mecburen yamaçlarda ev yapıyoruz. Bizim buralarda heyelan olmuyor. Biz alışmışız, bize burası düz geliyor" açıklamasında bulundu.

Rize Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Mahmutoğlu ise şu ifadeleri kullandı: "Vatandaşımızın bir özelliği var. Mimara, mühendise danışmadan, kendi yöresel ustalarına ev yaptırıyorlar. Bu evler zemin etütleri yapılmadığı için sıkıntı yaratıyor. Sel ve heyelanlarda bu yapılar çok riskli.".


Geri Dön