25 / 04 / 2024

Rize'de 6.1 milyon TL'ye mahkemeden satılık çay bahçesi ve bina!

Rize'de 6.1 milyon TL'ye mahkemeden satılık çay bahçesi ve bina!

Rize 1. Sulh Mahkemesi, Rize ili, Merkez ilçesi,  İslampaşa mahallesi 1963 ada 4 nolu parselde yer alan,1.999,16 metrekare alan üzerine kurulu çay bahçesi ve binayı 6 milyon 88 bin 605 TL'ye satıyor...



Rize 1. Sulh Mahkemesi tarafından, Rize ili, Merkez ilçesi,  İslampaşa mahallesi 1963 ada 4 nolu parselde yer alan  1.999,16 metrekare alan üzerine kurulu  çay bahçesi ve bina 6 milyon 88 bin 605 TL'ye mahkemeden satışa çıkarıldı. Mahkeme satışı 19 Şubat 2020 tarihinde saat 14:00'da gerçekleştirilecektir.

İlan metni:

T.C. RİZE 1.SULH HUKUK MAHKEMESİ SATIŞ MEMURLUĞU

DOSYA NO :2019-2 satış

GAYRİMENKUL AÇIK ARTTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen gayrimenkullerin cinsi, kıymeti, adedi, evsafı özellikleri:

Satışa konu Rize – Merkez İslampaşa mahallesinde kain 1963 ada 4 nolu parsel tapuda alanı 1.999,16 m2 olup cinsi arsa olarak kayıtlıdır. Halihazırda üzerinde çay bahçesi ve bina bulunmaktadır.Rize Belediye Başkanlığı imar planına göre parselin tamamı imar adasındadır.Ayrık nizam 7 kat yapılaşmaya izinlidir. satışa konu parselin çevresinde Recep Tayyip Üniversitesi Araştırma Hastanesi,tıp Fakültesi,yurtkur ,ilköğretim okulu, çoksayıda blok apartmanlar,değişik işyerleri mevcut olup,belediye ve kamunun her türlü alt yapı hizmetlerinden faydalanmaktadır. Şehrin gelişme istikametindedir.Düz arazi yapısına sahip, şehir merkezine ortalama 4,50 KM.Güney çevre yoluna 30 metre eğitim araştırma hastanesine 700 metre mesafede, hali hazırda yola cephesi bulunmamaktadır. İmar parselidir. Üzerindeki tapu kaydındaki A harfi ile gösterilen ev Tahiroğlu Hasan Yanbay’a ait ev olup 3 katlı yığma karkas inşaat tarzındadır. 1 ve 2 katları ev olarak kullanılmaktadır. zemin katı depo olarak kullanılmaktadır.Bina içten dıştan sıvalı ve boyalıdır ,Çatışı örtülüdür.Ev ortalama % 50 oranında eskimiştir. Parsel üzerinde muhtelif meyve ağaçları ve verim çağında çay bahçesi bulunmaktadır.Tüm bu özellikleri dikkate alınarak taşıınmazın üzerindeki ev ve bahçeleri ile birlikte toplam değeri 6.088.605,57 TL. Olarak tespitle bu muhammen bedelle açık artırmaya çıkarılacaktır.

SATIŞ ŞARTLARI : Satışı yapılacak Rize – Merkez İslampaşa mahallesinde kain 1963 ada 4 sayılı parsel olup.

Parselin 1. Satış günü : 19.02.2020 günü saat 14.00-14.10 saatleri arasında,

Parselin 2. Satış günü : 18.03.2010 günü saat 14.00-14.10 saatleri arasında,

Rize merkez1.Sulh hukuk Mahkemesi duruşma salonunda satışları yapılacaktır.

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. Tebliğ edilemeyen Memet Turan veAyşe Türkan’dan olma 1966 doğumlu Kevser Fatma Kırmızıtaş’a ve diğer tebliğ edilemeyen hissedarlara gazete ilanı satış ilanı tebliğ yerine geçecektir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/2 satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 21.10.2019

(İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.

 


Geri Dön