18 / 04 / 2024

Mersin Erdemli'de 34.1 milyon TL'ye icradan satılık turistik tesis!

Mersin Erdemli'de 34.1 milyon TL'ye icradan satılık turistik tesis!

Erdemli İcra Dairesi, Mersin ili, Erdemli ilçesi, Tömük Mahallesi, 75 ada, 56 parselde yer alan turistik tesis ve arsasını 34.1 milyon TL'ye satıyor.



Erdemli İcra Dairesi, Mersin ili, Erdemli ilçesi, Tömük Mahallesi, 75 ada, 56 parselde yer alan turistik tesis ve arsasını 34.1 milyon TL'ye satışa sundu. Gayrimenkulün satış ihalesi 27 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. 

İlan Metni:

T.C.ERDEMLİ İCRA DAİRESİ 2019/1252 TLMT. TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
Taşınmazın Özellikleri : Mersin İl, Erdemli İlçe, 75 Ada, 56 Parsel, TÖMÜK Mahalle/Köy, Sarıbeyli Mevkii, 2 adet betonarme otel binası Nolu Bağımsız Bölüm Mersin İli, Erdemli İlçesi, Tömük mahallesi, 75 ada 56 Parselde bulunan 10.074,00 m² alana sahip İki adet betonarme otel binası ve arsası vasfında taşınmaz 1/1 hisse ile Yaman Ortopedia Medikal Limited Şirketi adına kayıtlıdır. Mersin İli, Erdemli İlçesi, Tömük mahallesi, 75 ada 56 parsel numaralı taşınmaz Mersin - Antalya karayolunun 500 metre güneyinde, Adnan Menderes caddesinin 1500 metre batısında yer almaktadır. Taşınmazın çevresinde çok katlı site içi havuzlu meskenlerin bulunduğu yapılar ile çevrilidir. Taşınmaza yürüme mesafesinde postane, Alış veriş merkezi, market vb sosyal donatılar mevcuttur. İş bu bölgede belediye alt yapı hizmetleri tam olarak bulunmakta olup taşınmaza ulaşım kolaydır. Taşınmaz konum bakımından dolmuş, otobüs güzergahlarına yürüme mesafesindedir. Mersin İli, Erdemli İlçesi, Tömük mahallesi, 75 ada 56 parsel üzerinde bulunan taşınmaz 2002 yılında 11.243,00 m2 otel ve sosyal tesis olarak yenileme ruhsatı aldığı, keşif tarihinde yerinde yapılan incelemede betonarme imalatının ve dış cephe kaplamalarının tamamlandığı, ancak iç cephede alçı sıva, seramik, mermer gibi imalatların yenilenme aşamasında olduğu, odaların ıslak hacimlerinde seramiklerin söküldüğü ve ince işler ile ilgili tadilat aşamasında olduğu görülmüştür. Taşınmazın mevcut durumu değerlendirildiğinde %50 oranında tamamlanmış kabul edilebileceği, değerlemenin 16.07.1985 tarihli ve 85/9707 sayılı Bakanlar Kurulu ile yürürlüğe konulan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yayınlanan Mimarlık ve Mühendislik Hizmetleri Şartnamesinin 3.2 maddesi gereğince, Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2019 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri uyarınca dava konusu taşınmaz üzerindeki otelin 5. Sınıf B Grubuna tabii olduğu, ve keşif tarihi yılına esas yapım maliyetine göre değerlendirilecektir.
Adresi : Tömük Mah. 215 Sok. No:36A-36B Erdemli / MERSİN
Yüzölçümü : 10.074,00 m2
İmar Durumu : İnşaat tarzı taşınmazın Tercihli Turizm Alanı olarak ayrıldığı, dosya eki tapu kaydına göre toplam inşaat alanının 10.074,00 m2 olarak belirtilmiştir
Kıymeti : 34.109.421,40 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Erdemli 2. Asliye Hukuk Mahkemesinin 08/11/2016 tarih 2016/687sayılı dosyasında davalıdır
1. Satış Günü : 27/01/2021 günü 10:00 - 10:05 arası
2. Satış Günü : 22/02/2021 günü 10:00 - 10:05 arası
Satış Yeri : Erdemli Belediye Başkanlığı Nikah ve Konferans Salonu 4. kat Erdemli/MERSİN

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Tebliğ yapılamayan ilgililere satış ilanının ilanen tebliğ yerine geçeği,
7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/1252 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön