25 / 04 / 2024

İşte romantik bir ev için dekorasyon önerileri!

İşte romantik bir ev için dekorasyon önerileri!

İki kişinin uzanabileceği bir kanepe, yumuşacık yatak örtüleri ve ayarlanabilir ışıklar, mumlar... Evinizi seçeceğiniz özel mobilyalar ve aksesuarlarla bir aşk yuvasına dönüştürebilirsiniz..



Yazı tam da gününe denk geldi: Sevgililer Günü. Özel günlerle ilgili önerilerde bulunmayı çok anlamsız buluyor olsam da bugünü göz ardı edemedim. Kalpli yastıklar ve kırmızı-pembe aksesuvarlardan bahsetmeyeceğim elbet ama evinizi romantik bir mekana dönüştürmeniz için, çift olarak evde daha sık beraber vakit geçirmenizi sağlayacak dekoratif çözümler önerebilirim. 

Uzanabileceğiniz kanepe candır: Evde en fazla vakit geçirebileceğiniz bölüme, uzanma kısmı da olan bir kanepe yerleştirin. Eğer mümkünse iki kişinin de rahatlıkla uzanabileceği bir model olsun. Eğer evinizde bu büyüklükte bir kanepeye yer yoksa en sık kullandığınız bölüme iki kişilik bir kanepe alın. Birinizin bir köşede, diğerinizin öbür köşede olduğu o sevimsiz kanepe tablosunu yaşamamak için harika bir çözüm olabilir. 

Uyumlu nevresim takımı ve yatak örtüsü: Yatak odasıyla ilgili söylenecek çok şey var; dokunma duygusunu tetikleyecek kadifemsi yüzeye sahip duvar kağıtları, yumuşacık, tiril tiril tekstil ürünleri... Yatak odanızın evin en davetkâr yeri olmasını sağlamaya çalışın. Bunu yaparken televizyon, bilgisayar ve hatta telefon gibi gereksiz ayrıntıları yatak odasından dışarı atarak başlayabilirsiniz işe. Uzmanlar zannedildiğinin aksine pembenin her tonunun romantizmi çağrıştırmadığı; kırmızı ve dore gibi renklerin daha romantik bir algı yarattığı görüşünde birleşiyor. Yatak başı, yatak örtüsü, nevresimi, çarşafı, hepsinin uyumlu renklerde olması gerekiyor. "E tabii öyle, bunu herkes biliyor zaten" diyeceksiniz belki ama herkes biliyor da uygulamaya gelince çok da başarılamıyor. Hediye gelen ya da indirime girdi diye aldığınız evinize, dekorasyonunuza, size hiç uymayan, uymayacak nevresim takımlarını, yatak örtülerini hemen kermese verin, bir şekilde elden çıkarın. Yoksa günün birinde onlardan birini yatağınızda bulabilirsiniz. 

Aydınlatmanın önemi: Romantizm denince akla ilk gelen ayrıntının loş bir ışık olduğu düşünülürse iyi bir aydınlatmanın ne kadar önemli olduğu anlaşılabilir. Tepe ışığına alternatif olarak endirekt aydınlatmalara önem verin. Beyaz ışıktan şiddetle kaçının. Ayarlanabilir, istendiğinde kısılıp artırılabilen ışıklar, romantik bir ortam yaratmak için birebir. Mum ışığı ya da mum ışığı görünümlü led ışıklardan edinmenizde de fayda var. 


ANKARA'DA İKİ YENİ MAĞAZA

Açılış davetinin olduğu gün H&M Home'un Mall of İstanbul'daki mağazasına gidememiştim. Sonrasında da hiç gidemedim; yolum düşmedi, itiraf ediyorum. O kadar uzak ki! Aradan aylar geçti, çeşitli yurtdışı seyahatlerimde açığımı kapattım. Şimdi de ikinci mağazanın Ankara'da açılacak olduğu haberi geldi. Belli mi olur, İstanbul'da bana yakın, kolaylıkla gidebileceğim bir yerde açılana kadar bakarsınız Ankara'ya daha önce giderim. Buradan sesleniyorum: Yalnızca Levent-Mecidiyeköy hattında onca alışveriş merkezi varken lütfen üçüncü H&M Home burada bir yere açılsın! Tasarımcılar, önemli mobilya tasarımcıları bir bir suskunluğa gömülürken Derin Design'dan güzel bir haber geldi. Derin Design da başkente mağaza açtı. Özellikle ofis, otel, banka ve evler için mobilya tasarlayan, tasarımda sadeliği ve fonksiyonelliği ön plana çıkaran ürünleri ile Derin Design, şatafatı, gösterişi çok sevmeyen ama yalın hatlara ve kaliteye daima önem veren  Ankara  insanını sevindirecek.


FİKİR


Lamba kazağı!

Lamba aksamı satan dükkanlardan temin edeceğiniz parçalara uygun şekilde öreceğiniz lamba kazağı ile çok şık ve kışlık bir lambaya sahip olabilirsiniz.


YENİLİK


Dar alanda çalışma

Mekanınız dar olsa da ayrı bir çalışma masası hayal değil. 'Sekreter' adı verilen, masa kısmı katlanıp kalkabilen tasarımlara bir göz atın. 


Sabah


Geri Dön