19 / 04 / 2024

Rönesans, Ataşehir'de 185 metrelik ofis kulesi yapacak!

Rönesans, Ataşehir'de 185 metrelik ofis kulesi yapacak!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, Ataşehir bölgesinde 185 metrelik bir ofis kulesi dikecek. Pek çok mimari tasarım üzerinde görüşüldükten sonra karar kılınan son proje, ABD'li ünlü mimarlık ofisi FXFowle'ın hazırladığı gökdelen oldu



Dünyanın en büyük inşaat şirketlerinden Rönesans'ın gayrimenkul yatırımlarını üstlenen Rönesans Gayrimenkul Yatırım (RGY), finans merkezi projesine ev sahipliği yapması planlanan İstanbul Ataşehir'de ofis yatırımı gerçekleştirecek. 1.5 yıl önce açıklanan bu yatırım için bugüne dek pek çok farklı mimarlık ofisiyle görüşen RGY, inşa edeceği projeyi değiştirdi. Son olarak, ABD merkezli ünlü mimarlık ofisi FXFowle ile anlaşan Rönesans, Anadolu yakasının simge binalarından birine imza atacak. Bundan önce düşünülen yuvarlak hatlı ve düz cepheli kulenin yerine, kristal görünümüyle ışığı kıran bu binayı inşa etmeye karar verdiklerini söyleyen RGY Yönetim Kurulu Üyesi Murat özgümüş, ruhsat çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

TIMES SQUARE'DE 4 PROJELERİ VAR

FXFowle'm dünya çapında bir mimarlık ofisi olduğunu ifade eden özgümüş, bu son projenin içlerine daha çok sindiğini kaydetti, özgümüş, "Bu şirket, New York'un kalbi Times Square'de tam 4 projesi bulunan bir mimarlık ofisi. İstanbul'un siluetine de bu projeyle katkıda bulunacaklar" diye konuştu, inşaata, Eylül 2011'de başlamayı umduklarını söyleyen Özgümüş, Rönesans Tower adlı kulenin 185 metre yüksekliğinde olacağını belirtti.

'100 milyon Euro yatırıp çevreci bina yapacağız'

Rönesans Tower'ın 80 bin metrekarelik toplam inşaat alanı ve 40 bin metrekarelik kiralanabilir alandan meydana geleceğini ifade eden Murat Özgümüş, toplam yatırım bedelinin ise 100 milyon Euro olacağını söyledi.

38 katlı binanın çevreci inşaat teknolojileriyle ve yeşil bina kriterlerinde inşa edilmesinin planlandığını anlatan Özgümüş, "Yeşil binalar için kullanılan ve dünyada geçerliliği olan BREEAM Sertifikası alacağız. Mutlaka çevreci ve akıllı bir gökdelen olacak" diye konuştu.

Finans merkezi olarak işaret edilen Ataşehir ve buna bağ olarak Kozyatağı hattı boyunca ofis yatırımlarının popüler hale gelmesiyle Rönesans Tovver projesini hayata geçirecek olan şirket, İstanbul'un bir başka merkezi lokasyonu Mecidiyeköy'de de ofis inşa edecek. Bu proje, yatay konseptte olup yaklaşık 4 dönümlük arazi üzerinde hayata geçirilecek.
RGY, ofis yatırımları dışında, Türkiye'de Optimum markalı alışveriş merkezleri de yapıyor.
Habertürk/Menekşe Ataselim


Geri Dön