19 / 04 / 2024

Rönesans Holding'ten TED okullarına 38 milyon liralık yatırım!

Rönesans Holding'ten TED okullarına 38 milyon liralık yatırım!

Rönesans Holding'in patronu Erman Ilıcak, mezunu olduğu TED okulları markasına 38 milyon liralık yatırım yaptı. Okul, daha çevreci bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.



Rönesans Holding'in patronu Erman Ilıcak, mezunu olduğu TED okulları markasına 38 milyon liralık yatırım yaptı. Okul, daha çevreci bireyler yetiştirmeyi hedefliyor


Rönesans Holding'in 38 milyon liralık yatırımla tamamladığı TED Rönesans Koleji, öğrencilerine müfredatın yanı sıra doğayla barışık bireyler olmayı vaat ediyor. Okul binasını, LEED Gold sertifikasına uygun tasarlayan okul yönetimi aynı duyarlıı öğrencilerine aşılamayı hedefliyor. Kendisi de bir Türkiye Eğitim Derneği (TED) okulundan mezun olan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, okuldan elde edilen gelirin tamamını vakfa devretme kararı almış. Adeta bir sosyal sorumluluk projesi olarak başlayan okulda, şu anda 248 öğrenci eğitim görüyor. TED Rönesans Koleji Müdürü İpek Ak, TED ekolünün, mezunları tarafından bir üst kimlik olarak kabul edildiğine vurgu yaparak, "Erman Bey de gerçekten TED'li olma ruhunu hissediyor. Bu nedenle bir TED okulu açmak istedi" dedi. 


TOHUM KUMBARASI VAR 

Okulda, çocuklara doğayla barışık yaşamayı öğrettiklerini belirten Ak, 'Tohum at, tutmazsa toprak utansın' sözünde olduğu gibi çocuklara yedikleri meyvelerin tohumlarını toprağa atma alışkanlığı kazandırdıklarını söyledi. Ak şöyle konuştu: "Bütün okulda tohum kumbaraları hazırladık. O gün okulda yenen tüm meyvelerin çekirdekleri burada toplandı. Öğrenciler bu çekirdekleri 'barış bombası' haline getirdi. Mayısta Çanakkale'ye gittiler. Yolda tohumları arazilere attılar. Şimdi tekrar giderek kontrol edecekler." LEED Gold sertifikalı ilk okul binasına sahip olduklarını söyleyen İpek Ak, "Bunların hepsi ekolojik dengeye saygıyı ve yerli malı kavramını tekrar yükseltmeyi amaçlıyor. Öğrencilerimizde yerli malı kullanma bilincini artırdık" diye konuştu. 2 bin öğrenciye hizmet verecek kapasite inşa edilen TED Rönesans Koleji'nin öğrenci sayısı sosyal olanaklara daha fazla yer vermek amacıyla bin 200'de tutulmuş. Müdür İpek Ak, "Burada 11 bin 500 metrekarelik alan var. Bina alanı ise 20 bin 500 metrekare. Her karesi çocukların faydalanması için tasarlanan bir bina burası. Müzik odaları, yaratıcı drama odası, tiyatro ve spor salonlarıyla devasa bir tesis ortaya çıkardık" dedi. Eko-okul felsefesiyle yapılan projede dikkat çeken özelliklerden biri de çocuklara zarar vermeyen, kırılmaz antivandalist lavaboları. Veli iletişimine önem verdiklerini belirten Ak, tüm yazışmaları e-posta üzerinden yaparak yüzlerce ağacın kesilmesini önlediklerini söyledi. 


LİSE BÖLÜMÜ DE AÇILACAK

TED'e bağlı 30 okul bulunuyor. Atatürk'ün direktifiyle kurulan Türk Maarif Cemiyeti, devamında Türk Eğitim Kurumu'nu hayata geçirmiş. Bugüne kadar tam eğitim bursuyla 48 bin öğrenci yetiştirilmiş. TED okulları arasında en yüksek yatırım bütçesine sahip olan TED Rönesans Koleji ile ilgili de bilgiler veren İpek Ak, "Şu anda anaokulundan aldığımız öğrenciler 7'nci sınıfta. 348 öğrencimiz var. İleride lise kısmı da açılacak. Okul öncesi 48 aylıktan liseye kadar eğitim veriyor olacağız" şeklinde konuştu. 


Sabah


Geri Dön