20 / 04 / 2024

Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı şirketinin satışında son durum ne?

 Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı şirketinin satışında son durum ne?

Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı şirketinin Danimarkalı ISS Facilities şirketine satılacağı duyurulmuştu. Peki satışla ilgili detaylar ne?



Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı şirketinin satışını kaleme aldı.

İşte Çiğdem Toker'in 'Şehir hastanelerinde yeni eşik' başlıklı yazısı...

Rönesans Grubu'nun bünyesinde olan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı şirketinin, Danimarka merkezli “ISS Facilities” şirketine satışı yapılıyor. Satış süreciyle ilgili başvuru, Rekabet Kurumu sitesinde yayınlanmıştı ancak bir anda kaldırıldı. Peki bu yaşananın önemi ne?

Bu yaşananlar ve gelişmeler şehir hastaneleri açısından bir “kırılma”yı temsil ediyor. Rönesans Grubu, Türkiye genelinde hala en çok şehir hastanesini yapan ve işleten grup. Kovid-19 salgınından sonra isimleri sık sık gündeme gelen İstanbul'da yer alan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Adana, Bursa, Elazığ ve Yozgat şehir hastanelerini Rönesans Grup inşa etti. Diğer taraftan İstanbul Psikiyatri ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastaneleri'nin de inşaatının devam ettiği şirketin web sitesinde belirtiliyor.

 Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı şirketinin satışında son durum ne?

ZATEN HİZMET VERİYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından, şehir hastanelerini inşa eden müteahhitlere her ay, “ticari sır” nedeniyle halka açıklanmayan sözleşmelerde belirtildiği miktarlarda kullanım (kira) ve hizmet bedelinin ödemelerini yapıyor.

Şehir hastanelerinin müteahhitleri tarafından bu hizmetler, başka başka şirketlere taşere ediliyor. Sözgelimi  Adana  Şehir Hastanesi hizmete sunulduğunda, “işçi alımı yetkisinin ISS şirketine devredildiği, ISS'nin de bu yetkiyi İŞKUR'u devredışı bırakarak birçok işçiyi “özel kanalla” istihdam ettiği” belirtildi.

Yani şimdi Rönesans İşletme şirketinin hisselerini satın alacağı ifade edilen Danimarka merkezli ISS şirketi, zaten bu özellikteki hizmetleri profesyonellikle sunan bir şirket. Sağlık Bakanlığı tarafından, şehir hastaneleri için müteahhitlerle kapsamlı ve bağlayıcı sözleşmelere imza atılıyor.

 Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı şirketinin satışında son durum ne?

Bu sözleşmelerde ana şirketin, hizmetleri alt yüklenicilere hangi şartlarda devredeceği ve gelirlerin nasıl, hangi şekilde tahsil edileceği ve aktarılacağıyla ilgili ayrıntılı maddelerin yer alıyor olması gerekir. 

Rönesans İşletme Hizmetleri'ni Danimarkalı ISS satın alıyor!


Geri Dön