24 / 04 / 2024

Rotana Hotels'den otelde ev konsepti!

Rotana Hotels'den otelde ev konsepti!

Ortadoğu’nun en büyük turizm zincirlerinden biri olan Rotana Hotels, İstanbul’daki 4 oteliyle Türkiye’de hizmet veriyor. Otel odalarının içerisinde eve dair bir çok şey mevcut. 



Abu Dhabi merkezli zincirin Batı'daki tek yatırımı şimdilik Türkiye'deki 4 otel yatırımı. Yakın zamanda Bosna-Hersek’te de otel açmak için çalışma başlatan Rotana için İstanbul, Avrupa’ya ayak bastığı ilk kent.

Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri menşeli zincirin İstanbul Anadolu Yakası’ndaki halkası Burgu Arjaan by Rotana ve Tango Arjaan by Rotana’nın Genel Müdürlük görevini ise Hakan Bakır üstleniyor. 2002’de ABD’li Hilton’un Houston’daki otelinde kariyerine başlayan Bakır, yüksek lisans eğitimini de yine ABD’de University of Houston, Conrad N. Hilton College of Hotel & Restaurant Management’ta tamamladı. Bakır, Körfez sermayeli otellerin Türkiye’de hareketli olduğu bir dönem içerisinde olduklarını, bölgeden gelen turist sayısında yükselişin olduğunu dile getiriyor.

Bakır, DAP Yapı’nın 600 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği projenin ilklere imza attığını söylüyor. Toplamda 253 odaya sahip projenin mimari olarak farklılıklara sahip olduğunu hatırlatan Bakır, kuleden oluşan “Burgu ve Tango isimli iki otelimizde doluluk oranı yüzde 60’ın üzerinde. Yurtdışındaki gökdelenler genellikle 200 metrenin üzerinde maksimum yüzde 65 eğimi yakalayabiliyorlar. Burgu Arjaan by Rotana ise 22. katta 108 dereceye ulaşan burması ile mimaride eşsiz bir örnek olarak kabul ediliyor” diye konuşuyor.

AVRUPALI TURİST GERİ DÖNDÜ

Şirketin merkezi olan Körfez’den gelen ağırlıklı turistlerin yanı sıra Avrupa’dan da misafirlerin hızla arttığını dile getiren Hakan Bakır, “Geçmişte Körfez ağırlıklı bir işletmeydik. Ancak şu anda yüzde 50’si Avrupa ve ABD’lilerin oluşturduğunu görüyoruz. Doluluk oranlan da 4 yıl gibi kısa sürede faaliyet göstermemize rağmen yüzde 60’ı geçiyor. İstanbul’un turist profiline de yansıyan bu değişim özellikle kongre ve cruise turizminin geri dönmesi ile bu rakam daha da artacaktır” diyor.
Birkaç yıl öncesine kadar İstanbul’un kongre turizmiyle Avrupa’nın birçok şehriyle yarışacak şekilde yüksek olduğunu vurgulayan Bakır, “Organizasyonların 2020 yılında başlaması bekleniyor. İstanbul bu yıl tarihinde ilk kez kendi nüfusunun üzerinde turisti ağırlama hedefinde. Yenilikçi yaklaşımlarla bu rakamı daha da artması bekleniyor” diye konuşuyor.

Rotana'nın zincir gruplar içerisinde hem mimari hem de konaklama hizmetleri konusunda farklılıklar yarattığını anlatan Hakan Bakır, "Her şey dahil sistemi yerine misafirlerimizi evlerinde hissettirecek bir çalışmamız var. Türkiye’de bir ilk olan mimarisi ile 1+1,2+1 gibi standart odalarımızı, mutfak, çamaşır makinesi, mikrodalga fırın, davlumbaz, mutfak ekipmanları gibi evlerinde bulabilecekleri ve hissedebilecekleri ekipmanlarla hazırladık. Evlerindeymiş gibi çamaşırlarını yıkayabilir, yemek yapabilirler. Bu tür hizmetler ailelerin daha çok tercihi oluyor ve kişisel konaklama sürelerini de artırıyor. Otelde 6 ay gibi uzun süren konaklama yapanlar da mevcut" diyor.

Dünyanın birçok ülkesinde kiralanabilir evler otellerle yarışır hale geliyor. Evlerindeki rahatlığı bulmak ve tatillerini daha ekonomik hale getirmek isteyenlerin bu tercihleri de otelleri yenilikçi yaklaşımlara götürüyor.Sanayide olduğu gibi turizmde de inavosyon, farklı müşterileri de portföye eklemek anlamına geliyor.


 


Geri Dön