29 / 03 / 2024

Royal Garden Yaka Park'ta ön satışlar başladı!

Royal Garden Yaka Park'ta ön satışlar başladı!

Kartal bölgesinin avantajlı konuma sahip olduğunu vurgulayan Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli, “Hazırlık aşamasında olan Royal Garden Yakacık ve Royal Garden Yaka Park'ın ön satışlarında daha şimdiden büyük ilgiyle karşılaştık" dedi.



Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli, “Hazırlık aşamasında olan Royal Garden Yakacık ve Royal Garden Yaka Park'ın ön satışlarında daha şimdiden büyük ilgiyle karşılaştık" dedi.

 

Royal Group Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Çehreli ile projelerini, Kartal bölgesini ve gayrimenkul sektörünü konuştuk. Royal Garden Kartal Rezidans projesinde yıl sonunda anahtar teslimini gerçekleştireceklerini belirten Çehreli, yeni projelerini de anlattı. Para Dergisi'inin bu haftaki Emlak ekinde yer alan habere göre; Çehreli, Royal Garden Yakacık ve Royal Garden Yaka Park projelerinde gerekli çalışmalara başlandığını, ön satışlarda ciddi bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi.

 

Royal Group'un kuruluş ve gelişim süreçlerinden bahseder misiniz?

 

2013 yılında, geçmişleri inşaat, sanayi ve ticaret olan 3 yatırımcının proje bazlı sermayede güç birliği yaptığı bir oluşumuz. Bugüne kadar birlikte birçok projeye imzamızı attık. Royal Group, ilk olarak Topselvi'deki Skyblue İstanbul Rezidans projesiyle işe başladı. Başarı ve memnuniyetle kule inşaatını bitirerek konut sahiplerine anahtarlarını teslim ettik. Royal Garden Kartal Rezidans projesi, 400'den fazla daire inşaatı ile devam ediyor, inşaatın yüzde 70'i tamamlandı diyebilirim. 2017 yılının sonunda anahtar teslimi yapacağız. Ayrıca Kartal'ın yeni trendi olan Yakacık bölgesinde iki büyük proje; Royal Garden Yakacık ve Royal Garden Yaka Park'ın hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

 

Türkiye'de gayrimenkul sektörünün durumunu ve geleceğini nasıl yorumluyorsunuz?

 

inşaat sektörü; canlı, hareketli ve likiditenin döndüğü bir sektör. Hatta bazı çevrelerde lokomotif sektör olarak da değerlendiriliyor, Özellikle büyük kentlerdeki kentsel dönüşüm hamleleri, inşaat sektörünün uzunca bir süre canlı ve yüksek performansta devam edeceğine işaret ediyor. Biz de bu isabetli öngörüyle yapısal tedbirlerimizi alarak kendimizi geleceğe hazırlıyoruz. Sektörün; yakın, orta ve uzun vadedeki geleceğinin oldukça iyi olduğunu düşünüyorum.

 

Sizce sektör ülke ekonomisine nasıl katkı sağlıyor?

 

inşaat sektörü ülke ekonomisine çok farklı açılardan ciddi katkılar sağlıyor. Öncelikle İstanbul gibi kentsel dönüşümün ağırlıklı olduğu bölgelerde sosyal yaşamı tamamen değiştirip ekstra katkılar sağlıyor. Bununla birlikte inşaatlar, yapım aşama^ sında geniş iş imkânları sağlıyor. Bu da ekonomiye artı bir katma değer olarak dönüyor. Birçok insan uzun yıllar iş garantisi altında ekonomik gücünü geliştiriyor, Ülke gün geçtikçe modern mimari görünümü kazanarak batı ülkeleriyle benzer konuma geliyor. Son olarak ve belki de en önemlisi inşaat sektörü, ihtiva ettiği iki bin civarında ürünle ülke ekonomisine ve üretime ciddi katkılarda bulunuyor. Sonuç olarak inşaat sektörü bugün ekonomiye artı değerler sağlayan en önemli sektörlerden biridir.

 

Sky Blue İstanbul, Royal Marin Business Çenter ve Royal Garden Kartal projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

 

"Sky Blue İstanbul Rezidans bir ayrıcalıktır" mottosuyla Kartal'da hayat bulan proje, benzerlerinin aksine 28 katlı bir kulede sadece 87 daireye yer vererek İstanbul'da bir ilke imza atıyor. Dört mevsim kullanıma uygun yarı olimpik yüzme havuzu ve jakuzi, yürüyüş ve bisiklet parkurları, her daireye özel ayrılmış barbekü alanlarıyla da zengin sosyal aktivite imkânı sunan projenin en önemli özelliği ise tüm yaşam alanının yüzde 87'sinin yeşil alandan oluşması olarak karşımıza çıkıyor. Royal Marin, son yıllarda modern kule rezidanslar ve ofis projeleri ile hızla değişen Kartal lokasyonunda inşa edilen farklı bir business çenter, inşaatı tamamlanan Royal Marin Business Çenter, alışılmışın dışında konsept ve mimari çizgileri ile bembeyaz lüks bir yatı andırıyor. Kara, deniz ve hava ulaşım noktalarına çok yakın konumdaki Royal Marin, lokasyonu büyük avantajlar taşıyor, Hemen bitişiğindeki metro istasyonu ile de ulaşımı çok kolay bir iş merkezi konumunda bulunuyor. İstanbul'un en yeşil rezidansı iddiasıyla yola koyulan Royal Garden Kartal, proje alanının yüzde 80'ini yeşil bir dünyaya ayırarak iddiasının arkasında durduğunu gösteriyor.

 

3-3.5 metre kat yüksekliğine sahip ferah daireleri, eşsiz Prens Adaları manzarası, 11 bin metrekarelik net peyzaj ve ortak kullanım alanı, dört mevsim kullanılabilir açılır-kapanır yüzme havuzu, kreşi ve sayısız sosyal aktive seçenekleriyle ev dışında da geniş alternatifler sunuyor,

 

Projelerinizde kartal lokasyonunu seçme nedeniniz nedir?

 

Son 5 yıldır projelerimizde özellikle Kartal ilçesi üzerine yoğunlaştık. Biliyorsunuz ki büyük markalar yatırıma başlamadan önce derin araştırmalar yapar, Royal Group'un da Kartal'ın önümüzdeki 20 yıl içinde nasıl bir dönüşüme uğrayacağını iyi hesapladığını düşünüyorum. İstanbul genelinde arsa üretimi sıkıntısı Kartal'da da had safhada. Bunu göz önünde bulunduran belediye yetkilileri, arsa yüz ölçümlerinin ve yeşil alanlarının artması için dikey yapılaşmaya ağırlık veren kentsel dönüşüm programlan hazırladılar. Bu durumda kule inşaatları ön plana çıkmış oluyor, Biz bunu beş yıl önce gördük ve Kartal'ın kentsel dönüşümünün rahatlıkla 20 yıl devam edeceğini hesapladık. Yatırım açısından bu hesabı yaparken diğer yandan Kartal'ın avantajlarını da lokasyon olarak göz ardı etmedik. 12 kilometre uzunluğunda sahili, sahilden iç kısma doğru, yüksek kot farkların, yeşil alanlarının genişliği, Aydos ormanlarına sırtını dayamış olması gibi avantajları da yatırımlarımızı buraya yoğunlaştırmamızda önemli bir etken oldu.

 

Yabancı yatırımcılara yönelik projeleriniz var mı?

 

Yabancı yatırımcılar Türkiye'nin önemli bir umut kaynağı. Bizim de yabancı yatırımcılara yönelik planlarımız var, Bunlar üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Yabancılar için özellikle muhtelif ülkelere yönelik çalışmalar yapıyoruz, Körfez ülkelerine ayrı, Orta Asya ülkelerine ayrı satış planları hazırlıyoruz. Bu hazırlıklarımızı 2018 yılında hayata geçirmeyi planlıyoruz.

 

Royal Group olarak geleceğe yönelik hedeflerinizden bahseder misiniz?

 

Şu an için en yakın hedefimiz Kartal'ın yeni cazibe merkezi Yakacık bölgesinde iki büyük projeye imza atmak. Bu projeler; Royal Garden Yakacık ve Royal Garden Yaka Park, Yeni projelerimiz için gerekli çalışmalara başlandı, daha şimdiden ön satışlarda ciddi bir ilgiyle karşılaştık. Bunun dışında yapımı tamamlamak üzere olan Royal Marin Business Çenter projesi de yakında hizmete girecek. Özellikle bu proje, bizim için İstanbul genelinde bir ilk olacak. Mimari çizimi ile fark yaratan proje, fonksiyonel büyük ofis alanları ile büyük lüks bir yat formunda tasarlandı. Projenin planı ve tasarımı çok beğenildi.

 

Son 5 yıldır projelerimizde özellikle Kartal ilçesi üzerine yoğunlaştık. Biliyorsunuz ki büyük markalar yatırıma başlamadan önce derin araştırmalar yapar. Royal Group'un da Kartal'ın önümüzdeki 20 yıl içinde nasıl bir dönüşüme uğrayacağını iyi hesapladığını düşünüyorum."


Geri Dön