29 / 03 / 2024

Rus milletvekillerinden 10'u daha Mersin'den ev almak istiyor!

Rus milletvekillerinden 10'u daha Mersin'den ev almak istiyor!

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in liderliğini yaptığı Birleşik Rusya Partisi (BRP) Milletvekili İskander Salakhiev'in ardından, 10 milletvekili daha Mersin'den ev almak için talep de bulundu



İklimi, denizi, güneşi, kumu ve 321 kilometrelik sahil şeridinin yanı sıra tarihi zenginlikleri ile de dikkati çeken Mersin’e gelen Rus turistler, tatillerinin keyfini çıkarırken, aynı zamanda kentin cazibesine kapılarak ev sahibi oluyor.

Daha önce 115 kişilik Rus grupla geldiği Mersin’in sıcak iklimi ve denizine hayran kalarak ev satın alan Rus Milletvekili Salakhiev, şimdi de milletvekili arkadaşlarına ev almak için Mersin’e geldi.

Salakhiev, yaptığı açıklamada, Rusya’nın iklim olarak aşırı soğuk bir ülke olduğunu, ancak Mersin’de yılın 12 ayı denize girmenin mümkün olduğunu gördüklerini söyledi.

Türkiye’nin gerçekten cennet gibi çok güzel bir ülke olduğunu, özellikle Mersin’in bir başka güzelliğe sahip olduğunu vurgulayan Salakhiev, "İklimi, denizi, güneşi ve kumu ile insanları kendine hayran bırakıyor. Bu nedenle, Mersin’den biri eşime, diğeri çocuklarıma iki ev aldım. Dolayısıyla Türkiye benim ikinci evim oldu. Bunu gören Rus milletvekili arkadaşlarım, gösterdiğim fotoğraflardan kentin cazibesine kapıldılar. 10 milletvekili arkadaşım, ev almak için bana vekalet verip gönderdiler. Şimdi 10 milletvekilini daha Mersin’den ev sahibi yapacağım" dedi.

Başbakan Erdoğan, örnek lider

İskander Salakhiev, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rusya’da çok sevilen bir lider olduğunu söyledi. Rusya Başbakanı Vladimir Putin’in yakın arkadaşı da olan Erdoğan’ın örnek bir lider olduğuna dikkati çeken Salakhiev, "Fransa’da’daki Ermeni Soykırımı iddiaları ile ilgili yasanın kabul edilmesini anlayamıyoruz. Bu konuda, Rus halkı tamamen Türkiye’nin ve Erdoğan’ın yanında. Çünkü, Türkiye’nin bu tür olaylar içerisinde olduğuna inanmıyoruz" diye konuştu.

Mersin, Rusların ikinci şehiri oldu

Sinan Group Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış-Pazarlama Genel Müdürü Adem Yükselgüngör de yazlık konut projelerinin Ruslar tarafından ilgi gördüğünü söyledi.

Müşterileri arasında Rusya Devlet Başkanı Danışmanı Sergey Nikolayeviç Samaylov’un da yer aldığını ifade eden Yükselgüngör, müşteri portföylerinde başta Rusya olmak üzere Belçika, Hollanda, İsviçre ve Finlandiya’nın bulunduğunu belirtti.

Özellikle son yıllarda bölgeden yazlık almak isteyen Rusların arttığını vurgulayan Yükselgüngör, şöyle konuştu:

"Şimdiye kadar çok sayıda Rus’a konut sattık. Hatta bunların arasında 20’den fazla Rus milletvekili de yer alıyor. Ancak, yeni Rus milletvekillerinin Mersin’i tercih etmesi bizleri çok mutlu ediyor. Bu Türkiye adına gurur verici, Mersin adına sevindirici gelişme."

Yükselgüngör, ayrıca Mersin’i, Rus turistlerin daha sık uğradığı şehirlerden biri haline getirmek amacıyla büyük Rus kafilelerine yönelik tur düzenlediklerini kaydetti.

AA


Geri Dön