27 / 04 / 2024

Rus milyarderlerin serveti rekor kırdı!

Rus milyarderlerin serveti rekor kırdı!

Rus milyarderlerin toplam serveti ülkenin GSYİH’sına oranı, diğer ülkelere bakıldığında rekor kırdı. 120 Rus milyarderinin toplam serveti sene içinde yüzde 10 arttı.



Rus milyarderlerin toplam serveti ülkenin GSYİH’sına oranı, diğer ülkelere bakıldığında rekor kırdı. 

Finans Gündem'de yer alan habere göre; İngiliz Financial Times gazetesi tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre, 120 Rus milyarderinin toplam servetinin sene içinde yüzde 10 artığı belirlenirken ve ülkenin GSYH’sinin yaklaşık yüzde 35’ine denk olduğuna dikkat çekti. 

Rus milyarderlerin serveti rekor kırdı!

Zenginlerin servetinin ülkenin GSYİH’sına oranlarında birinci olan Rusya’nın ardından, ikinci sırada İsveç yer alıyor. Buna göre İsveç’teki zenginlerin servetinin toplamının ülke GSYİH’sının yüzde 30’una denk olduğu belirlendi. 

Sıralamada 3'üncü olarak ise milyarderlerinin servetlerinin ülke GSYİH’sının yüzde 20’sine denk olduğu Hindistan yer alıyor. 

Geçen sene, dünyadaki dolar milyarderlerinin toplam servetinin 5 trilyon dolardan 13 trilyon dolara yükseldiğine dikkat çeken İngiliz gazete, tüm dünyada yer alan dolar milyarderleri sayısının da 700 kişi yükselerek iki bin 700’e ulaştığına vurgu yaptı.

Rus milyarderlerin serveti rekor kırdı!

Servet sahiplerini üç kategoriye bölen Financial Times, ilk kategoriye “kalıtsal zenginler” (nesilden nesile servet sahipleri) adını verirken, ikinci kategoriyi ise “temiz zenginler” (teknoloji alanında çalışarak servet elde edenler) şeklinde belirtti.

Üçüncü kategoride ise “kirli zenginler” (enerji, madencilik, emlak ve borsa gibi çevre dostu olmayan veya potansiyel yolsuzlukla yozlaşmanın olduğu sektörlerdeki zenginler) şeklinde isimlendirilen gazetede, kirli zenginlerin en çok Meksika, Rusya ve Avustralya’da olduğunu, temiz zenginlerin ise Tayvan, Çin ve Güney Kore’de yer aldığına dikkat çekilirken, kalıtsal milyarderlerin ise çoğunlukla Fransa, Almanya ve Endonezya’da olduğu belirtildi.

Dünyada en çok milyarderler nerede yaşıyor?

ABD'li milyarderler servetlerine servet kattı!


Geri Dön