29 / 03 / 2024

Rus ve Çinli gayrimenkul yatırımcıları Maraş'a yöneldi!

Rus ve Çinli gayrimenkul yatırımcıları Maraş'a yöneldi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümetinin Kapalı Maraş’ın açılması için çalışmalara başlaması Rus ve Çinli gayrimenkul yatırımcılarını bölgeye yöneltti.



Rumların ’sözde’ Kapalı Maraş Belediye Başkanı Simos Yoannu, Maraş’ın Kıbrıs sorunu konusunda önemli bir yere sahip olduklarını söyleyerek "Rumlar mallarını satmamalı" açıklamasında bulundu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kıbrıs Türk tarafı, Kapalı Maraş’ta mülkü bulunan Rumların, mülklerini almak için geri dönebileceğini veya satabileceğini ifade etti.

Rum medyasının geniş şekilde bulunduğu haberlerle ilgili Kapalı Maraş’ın açılması yönünde atılan adımlar, Güney Kıbrıs’ta rahatsızlık yaratmayı sürdürüyor.

Rumların sözde ’Kapalı Maraş Belediye Başkanı’ Simos Yoannu, Maraş ile ilgili toplantı yaptı. Yoannu, Maraş konusunu AB’nin gündemine taşıyacaklarını belirterek, "Brüksel’e giderek bir takım görüşmeler yapacağız" diye konuştu.

BM’YE ŞİKAYET EDECEKLER

1974'ten önce Maraş’ta mülkleri olanlara çağrıda bulunan Yoannu, "Maraş kökenli vatandaşlarımız dikkatli olmalılar. Yabancı şirketler ile sermayelere mallarını satmamalılar" uyarısında bulundu. Rum göçmenlerin zorluk çekmemesi için Rum yönetiminin de yardımcı olması gerektiklerini kaydeden Yoannu, "Maraş’ta verilecek mücadele Kıbrıs konusu açısından da önemli" dedi.

Sözde Maraş Belediye Meclisi Üyesi Nikos Karullas ise, Rus ve Çinli yatırımcıların Maraş'ta malı bulunan Rumlar'ın peşinde olduklarını söyledi. Karullas, Rumların mallarını satın almaya çalışan bu şirketlerin, Türk veya Kıbrıslı Türk şirketlerle bağlantısının olabileceğini kaydetti.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis de, Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidise, hukukçular ve uluslararası ilişkiler uzmanlarıyla birlikte Maraş'taki Türk faaliyetleriyle ilgili BM'ye başvuru yapılması olasılığını araştırması konusunda talimat verdiğinin altını çizdi.


Geri Dön