19 / 04 / 2024

Rus ve Ukraynalıların Türkiye’deki konutlara ilgisi arttı!

Rus ve Ukraynalıların Türkiye’deki konutlara ilgisi arttı!

Türkiye’nin lider çevrimiçi gayrimenkul platformları arasında yer alan Emlakjet, Rus ve Ukrayna vatandaşlarının Türkiye’den konut alımı ve konut aramaya yönelik ilgisini masaya yatırdı. İşte detaylar...



Ayda 60 milyon sayfa görüntülenme sayısıyla dikkat çeken Emlakjet, 400 bine ulaşan satılık ve kiralık emlak ilanının yer aldığı veritabanındaki hareketler doğrultusunda, son zamanlarda sık sık gündeme gelen savaş sebebiyle farklı ülkelere göçen Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının ülkemizde konut alımı ve aramalarına yönelik gelişmelerini masaya yatırdı.

Resmi olarak açıklanan verilere göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları 2022 yılının Şubat ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 55 artış gösterdi ve 4 bin 591 şeklinde açıklandı. Yine resmi verilere göre, Şubat 2022'de  toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 4,7 olarak belirtildi. Yine açıklanan resmi verilere göre, yabancıya konut satışları son iki senenin en yüksek rakamına ulaşırken, Rusya vatandaşları arasında Türkiye'de ev alanlar 259’dan 509’a yükseldi ve 2 kat artış göstermiş oldu. Yine açıklanan resmi verilere göre, Ukrayna vatandaşları arasından konut alanlarsa Şubat ayında 111’e çıktı ve geçen seneye göre yüzde 85 artış gösterdi.

Rus ve Ukraynalıların Türkiye’deki konutlara ilgisi arttı!

Türkiye’nin lider çevrimiçi gayrimenkul platformları arasında yer alan Emlakjet'in verileri Ukrayna ve Rusya’nın, ülkemizde konuta artan talebini doğruladı. Geçen senenin aynı dönemine bakıldığında Rusya kaynaklı Türkiye içindeki satılık konut aramaları yüzde 51 artış gösterirken yine resmi verilere göre, Ukrayna kaynaklı aramalar da geçen senenin aynı ayına göre yüzde 63 arttı.

Peki Ruslar ve Ukraynalılar en çok hangi ili tercih etti? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...


Geri Dön