19 / 04 / 2024

Rus ve Ukraynalıların Türkiye’deki konutlara ilgisi arttı!

Rus ve Ukraynalıların Türkiye’deki konutlara ilgisi arttı!

Türkiye’nin lider çevrimiçi gayrimenkul platformları arasında yer alan Emlakjet, Rus ve Ukrayna vatandaşlarının Türkiye’den konut alımı ve konut aramaya yönelik ilgisini masaya yatırdı. İşte detaylar...



Ruslar ve Ukraynalıların İlk Tercihi hangi il oldu?

Türkiye’nin lider çevrimiçi gayrimenkul platformları arasında yer alan Emlakjetcom'un verilerine göre Ruslar ve Ukraynalıların ülkemizdeki  konut aramalarında tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Antalya plana çıkıyor. Söz konusu konut aramalarında tatilcilerin gözdesi Antalya’nın payı Ruslar arasında tüm aramalar içerisinde yüzde 31, Ukraynalılar arasında tüm aramalar içerisinde yüzde 32 şeklinde oldu. Yine merakla beklenen verilere göre, hem Rusya hem Ukrayna kaynaklı aramalarda tatilcilerin gözdesi Antalya kenti 1. olurken, Antalya’yı mega kent İstanbul, İzmir, başkent  Ankara  ve Bursa izledi. Yinke resmi verilere göre, Ukrayna için de tatilcilerin gözdesi Antalya’yı takiben en çok konut aranan şehirler İstanbul, Mersin, Ankara ve İzmir şeklinde oldu.

Ruslar’dan o ilçeye büyük ilgi

Rusya vatandaşlarının ülkemizde yaptıkları konut aramalarının yüzde 7’lik kısmı, Ukraynalıların da yüzde 16’lık kısmı Alanya ilçesinde yer alıyor. Yine resmi olarak açıklanan verilere göre, en çok arama gerçekleşleştirilen ilçelerde Ruslar için listede Alanya ilçesini; İstanbul Beylikdüzü, Antalya Konyaaltı, Antalya Manavgat ve Antalya Muratpaşa izledi. Merakla beklenen verilere göre, Ukraynalıların en çok konut aradığı ilçeler de tatilcilerin gözdesi Alanya’dan sonra; Antalya Konyaaltı, Ankara Mamak, Antalya Finike ve Manisa Alaşehir şeklinde açıklandı.

Rus ve Ukraynalıların Türkiye’deki konutlara ilgisi arttı!

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Emlakjet CEO’su Tolga İdikat,  “TÜİK satış verilerine ve emlakjet.com konut arama verilerine baktığımızda son dönemdeki savaş koşullarının Rus ve Ukraynalı vatandaşlarının yanı sıra bu bölgelerde yaşayan Türk vatandaşlarının Türkiye'de konut aramaya yönlendirdiğini düşünüyoruz. Konut satışlarının bir yılda iki kata yaklaşan artışlarını, konut aramalarında gördüğümüz Rusya için %51 Ukrayna için yüzde 63 yıllık artış trendi destekliyor. Özellikle Antalya’ya yönelik yoğun ilgi önümüzdeki dönemde, bu şehrimizde gayrimenkul talebinin daha da hareketlenmesi ve dolayısıyla satılık ve kiralık konut fiyatlarının beklenenin üzerinde yükselmesi söz konusu." şeklinde konuştu.

Zengin Rusların İsviçre bankalarında ne kadar parası var?


Geri Dön