28 / 03 / 2024

Rüstem Keleş: Sakarya Nehri, HES sayesinde temizleniyor!

Rüstem Keleş: Sakarya Nehri, HES sayesinde temizleniyor!

SASKİ Genel Müdürü Keleş: "Günde ortalama 3 kamyon katı atık nehrimizden arıtılıyor. Bu atıklar Sakarya Nehri üzerinden Karadeniz’e dökülüyordu. HES sayesinde hem Sakarya Nehri hem de Karadeniz artık daha da temiz” dedi




Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce Sakarya Nehri'nde enerji üretmeye başlayan ADASU Hidroelektrik Santrali (HES), nehrin temizlenmesine de katkı sağlıyor.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinden (SASKİ) yapılan yazılı açıklamaya göre, Geyve bölgesinde özel şirkete ait HES ile D-100 köprüsü arasındaki 60 kilometrelik alanda bulunan katı atıklar, ADASU HES'in regülatöründe toplanıyor.


Buradaki atıklar, temizleme aracıyla toplanarak katı atık depolama sahasına götürülüyor.


Açıklamada görüşlerine yer verilen SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, HES inşaatını tamamlayarak enerji üretmeye başladıklarını belirterek, dünyadaki en çevreci örneklerini inceleyerek hayata geçirdikleri HES Projesi'nin balık geçişlerini ve nehir yatağının düzenlenmesi sağladığını kaydetti.


 HES’in nehrin 60 kilometrelik bölümündeki katı atıkların da temizlenmesini sağladığına dikkati çeken Keleş, "Santralin regülatöründe toplanan atıkları temizlemek için özel bir araç hazırlandı. Bu araç sayesinde günde ortalama 3 kamyon katı atık nehrimizden arıtılıyor. Bu atıklar Sakarya Nehri üzerinden Karadeniz’e dökülüyordu. HES sayesinde hem Sakarya Nehri hem de Karadeniz artık daha da temiz” ifadesini kullandı.


AA


Geri Dön