26 / 04 / 2024

Rusya altın rezervlerine alıcı bulmakta zorlanıyor!

Rusya altın rezervlerine alıcı bulmakta zorlanıyor!

İngiltere’deki bazı altın rafinerilerinin, piyasa kuralların izin vermesine rağmen Rus külçelerini yeniden eritmeyi reddettiği açıklandı.



Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısından sonra Rus ürünlerine uygulanan ambargolara her geçen gün bir yenisi daha eklendi. İngiltere’deki bazı altın rafinerilerinin Rus külçelerini yeniden eritmeyi reddettiği söyleniyor.

Londra Külçe Piyasası Birliği (LBMA), Rusya'nın altınını Londra altın piyasasında satmasını önlemek amacıyla Mart ayı başında tüm Rus rafinerilerini akreditasyon listesinden askıya aldı. Bu kararla, her yıl trilyonlarca dolar değerinde kıymetli maden ticaretinin yapıldığı Londra piyasasına Rus altınının girişine fiili bir yasak getirildi.

Rusya altın rezervlerine alıcı bulmakta zorlanıyor!

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre LBMA, işgal öncesi üretilen ve halen ticaretine izin verdiği metaller ile işgal sonrası üretilen Rus altını arasında ayrım yapmaya başladı. Sendikanın işgal sonrası üretilen külçeleri yeniden eritmeyi reddettiği belirtildi.

LBMA sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, akredite listenin askıya alınması kararından önce basılan altını kabul ettiklerini söyledi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön