26 / 04 / 2024

Rusya kripto paraları yasaklayacak mı?

Rusya kripto paraları yasaklayacak mı?

Rusya Merkez Bankası ülkedeki kripto para birimlerini yasaklamak amacıyla harekete geçti. Merkez bankası şu anda piyasa kurucuları ve uzmanlarla olası bir yasak üzerine görüşüyor.



Rusya Merkez Bankası ülkedeki kripto para birimlerini yasaklamak amacıyla harekete geçti. TRT Haber'de yer alan habere göre; Rusya Merkez Bankası'nın, kripto işlemlerinin sayısındaki yükselişi, ülkenin finansal istikrarı için bir risk şeklinde gördüğüne dikkat çekiliyor. 

Dijital varlıklar Rusya'da yasal statüye sahip, fakat hükümet kara para aklama ya da terörizmi finanse etmek için kullanılabileceklerini öngördüğünden ödeme aracı şeklinde kullanılamıyor.

Rusya kripto paraları yasaklayacak mı?

Reuters'in aktardığına göre; Merkez bankası şu anda piyasa kurucuları ve uzmanlarla olası bir yasak üzerine görüşüyor. Eğer onay verilirse, tedbir yeni kripto varlık alımları için geçerli sayılabilir fakat mevcut portföyler için geçerli tutulmayabilir.

Rusya Merkez Bankası'nın mevcut pozisyonunun, bütün kripto para birimlerinin "tam bir reddi" olduğunun altı çiziliyor.

Rusya kripto paraları yasaklayacak mı?

Konuya ilişkin Rusya Merkez Bankası ile konuşan Reuters, bankanın karara bir rapor hazırladığını ifade etti.

Fed'in adımları kripto paraları olumsuz etkiledi!

Kripto paraların değeri artacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön