20 / 04 / 2024

Fed'in adımları kripto paraları olumsuz etkiledi!

Fed'in adımları kripto paraları olumsuz etkiledi!

Küresel ekonomilerdeki enflasyonu durdurmak için merkez bankaları tarafından alınan kararlar kripto para piyasalarını tepetaklak etti.



Kripto Para birimleri yine düşüşe geçti. Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; ABD Merkez Bankası Fed'in 2022 ve 2023 senelerinde toplamda 6 kez faiz artırma ihtimalinin doğması ve tahvil alım azaltma hızını yükseltmesi kripto para piyasalarında sert rüzgarlar esmesine neden oldu. Küresel ekonomilerdeki enflasyon endişeleri sebebiyle merkez bankaları fiyat istikrarını korumak için hamleler gerçekleştirirken Fed'in faiz artırmaya çok yakın olması kripto paralar için soruna sebep oldu.

LİDER KRİPTO PARA BITCOIN TOPARLANAMIYOR

50 bin Dolar psikolojik sınırının altında tarihi rekorunun ise yaklaşık yüzde 40 altında işlem gören Bitcoin yine 46 bin dolar seviyesine düştü. Güne 47 bin 900 dolardan başlayan Bitcoin gün içinde en düşük 46 bin 801 dolar, en yüksek de 48 bin 167 dolar seviyesini indi. Saat 11:32 itibarıyla yüzde 2 oranında düşüşle 47 bin 17 dolar civarında işlem görüyor.

Fed in adımları kripto paraları olumsuz etkiledi!

ETHEREUM DA KAYIPTA

En çok tercih edilen ikinci kripto para birimi Ethereum ise 4 bin doların altına düştü. Güne 4 bin 23 dolardan başlayan Ethereum en düşük 3852 dolar, en yüksek de 4 bin 37 dolara ulaştı. Saat 11:32 itibarıyla yüzde 3.5 oranında düşüşle 3886 dolardan alıcı buluyor.

ŞAKA COINLER DE DÜŞÜŞTE

Şaka coini olarak ortaya çıkan sonrasında ise finansal değere ulaşan Dogecoin ve Shiba Inu de yatırımcısını mutlu etmedi. Geçtiğimiz günlerde dünyanın en zengin insanı Elon Musk, şirketi olan Tesla'nın bazı ürünlerini Dogecoin ile satacağını duyurmasıyla beraber Doge'de yüzde 40'ı aşan yükselişler görülmüştü. Ancak saman alevi gibi olan bu yükseliş kalıcı olmadı ve Doge yeniden düşüşe geçti.

Fed in adımları kripto paraları olumsuz etkiledi!

Dogecoin güne 0.1746 dolar seviyesinden işlem görmeye başladı. Gün içinde en düşük 0.1710 dolar, en yüksek de 0.1765 dolar seviyesine ulaştı. Saat 11:32 itibarıyla Dogecoin yüzde 1 oranında düşüşle 0.1730 dolar seviyesinde yer alıyor. Shiba Inu ise yüzde 2'ye yakın kayıpla 0.00003257 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

MANA DA DÜŞÜŞTE

Son zamanların popüler kripto paralarından olan MANA da düşüş gösteriyor. MANA yüzde 5'e yakın kayıpla 3.15 dolardan alıcı buluyor.

Kripto paraların değeri artacak mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön