26 / 04 / 2024

Rusya'da emlak fiyatları artacak!

Rusya'da emlak fiyatları artacak!

Rusya'da Ekonomi Politik Araştırmaları Merkezi Müdürü Vasiliy Koltaşov, emlak fiyatlarının bu sene yüzde 20 artabileceğine dikkat çekerek, kiralardaki artışın da yüzde 30'a ulaşabileceğini dile getirdi.



Rusya’da uzmanların 2022'de farklı ürünler için zam öngörüleri masaya yatırıldı. Türkrus'ta yer alan habere göre; analistler, bu yıl en çokemlak, beyaz eşya ve otomobil fiyatlarında yükseliş yaşanacağını bekliyor. 

Kremlin’e bağlı Rusya Ulusal Ekonomi ve Kamu Yönetimi Akademisi öğretim görevlisi Vladimir Klimanov, fiyat yükselişlerinin başlıca nedeninin dünya genelinde Kovid-19 pandemisi sebebiyle meydanan gelen yüksek enflasyon olduğunu belirtti. 

Rusya da emlak fiyatları artacak!

Ekonomi Politik Araştırmaları Merkezi Müdürü Vasiliy Koltaşov ise konuyla ilgili açıklamasında, “Çok güçlü bir enflasyon kaynağımız var: emlak fiyatlarındaki artış. 2020'de krize rağmen emlak fiyatları yüzde 10 arttı. 2021'de muhtemelen bu artış yüzde 20 olacak. Gelecek yıl ise tekrar yüzde 20 yükselebilir. Kiralarda artış yüzde 30’u bulabilir” diye konuştu.

Ruslar gayrimenkul yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Rusya'da kiralık konut piyasası takip altına alınıyor!


Geri Dön