19 / 04 / 2024

Rusya'da konut fiyatları artacak mı?

Rusya'da konut fiyatları artacak mı?

Rusya'da taşra şehirlerinin ev fiyat artışında Moskova'yı solladığı belirlendi. Peki Rusya'da ev fiyatları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...



2021 yılında Rusya'da ev fiyatlarının hızla yükseldiği ilk şehir Soçi olarak kaydedildi. Türkrus'ta yer alan habere göre; Ocak'ta 186 bin ruble seviyesinde hesaplanan metrekare fiyatı Aralık'ta 378 bin rubleye kadar çıktı (4 bin 850 dolar). Tatil beldesini Orenburg, Krasnodar, Yaroslavl, Tolyayyi ve Astrahan takip etti.

Başkent Moskova ise 302 bin rublelik (3 bin 900 dolar) metrekare ortalamasına karşın fiyat yükseliş hızında yüzde 29,8'lik oranla 21'inci sıraya yerleşti. 

Rusya da konut fiyatları artacak mı?

Emlak acentesi TsİAN, 2022 yılında Soçi, Krasnodar, Kaliningrad, Kazan ve St. Petersburg'da ev fiyatlarının Moskova'dan daha hızlı yükselmesini öngörüyor. 

Kovid-19 salgını kaynaklı sınırlamaların sürmesi halinde Soçi'nin bu sene de hem ortalama ev fiyatında, hem de fiyat yükseliş hızında Moskova'yı yine geride bırakacağı da tahmin ediliyor.

Rusya da konut fiyatları artacak mı?

Ev fiyatlarının en çok yükselmesi beklenen şehir ise ülke içi göçün merkezlerinden Krasnodar oldu. En çok göç çeken bölgelerden Kaliningrad'ın da bu sene fiyat yükselişinde yarışması öngörülüyor.

Fiyat yükselişinde Moskova'yı geride bırakması öngörülen diğer iki kent Kazan ve St. Petersburg olarak belirlendi. Bu kentlerde 2021 sonu itibarıyla ortalama metrekare fiyatı sırasıyla 134 bin ve 199 bin ruble olarak açıklandı.

2021 yılında 700 binden fazla yabancı, Rusya vatandaşlığı aldı!

Rusya'da emlak fiyatları artacak!

 


Geri Dön