24 / 04 / 2024

Rusya'da inşaat sektörüne koronavirüs etkisi!

Rusya'da inşaat sektörüne koronavirüs etkisi!

Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin, ekonomik kalkınma planında inşaat sektörünün kilit role sahip olduğunu belirtti ve inşaat prosedürlerini hızlandırmak için 100’den fazla yasal düzenlemenin yapılması gerektiğine dikkat çekti...



Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin, ülkedeki inşaat sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Husnullin, "Rusya’da koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle inşaat sektöründe iş hacmindeki düşüş yüzde 10’u bulabilir" dedi.

Türk Rus'ta yer alan habere göre; Instagram üzerinden canlı yayında açıklama yapan Husnullin, “Rusya genelinde inşaat hacminde yüzde 10 düşüş yaşanması riski var. Ancak bu riskleri hafifletmek için aktif olarak çalışıyorum. Hala şans var” diye konuştu.

Ekonomik kalkınma planında inşaat sektörünün kilit role sahip olduğuna dikkat çeken Başbakan Yardımcısı, inşaat prosedürlerini hızlandırmak için 100’den fazla yasal düzenlemenin yapılması gerektiğini belirtti.

Moskova’da merkezde ve il genelinde inşaatlar, kamusal amaçlı istisnai projeler hariç, 13 Nisan'da durmuştu. Resmi verilere göre, Rusya genelinde satın aldığı konutun inşaatının bitmesini bekleyen kişilerin sayısı 736 bin olarak belirtildi. 

Husnulin, federal bölgelerde konut talebinin düşüşe geçtiğini, talebi canlı tutmak için yüzde 6,5 faizli ipotek programının devreye alındığını duyurmuştu.

Rusya'da konut satışları yüzde 15 düşebilir!

Rusya'da 'kira sözleşmelerinin cezasız feshi' tasarısına tepki!


Geri Dön