26 / 04 / 2024

Rusya'da ipotekli konut almak için yapılan anlaşmalı evlilikler rekor kırdı!

Rusya'da ipotekli konut almak için yapılan anlaşmalı evlilikler rekor kırdı!

Rusya Noterler Odası, pandeminin gölgesinde geçen 2020'de anlaşmalı evlilik yapanların sayısının bir önceki yıla kıyasla yüzde 26 arttığını belirtti. Ülkede en çok ipotekle konut almayı planlayan çiftler anlaşmalı evlilik yapıyor.



Rusya Noterler Odası, pandeminin gölgesinde geçen 2020'de anlaşmalı evlilik yapanların sayısının bir önceki yıla kıyasla yüzde 26 arttığını belirtti.

Türk Rus'ta yer alan habere göre; noterler tarafından kayıt altına alınan evlilik anlaşması sayısı 142 bin 500 ile rekora ulaştı. Boşanma sonrasında mal paylaşım anlaşması imzalayanların sayısı da 2020'de yüzde 8,3 oranında arttı. 

Rusya da ipotekli konut almak için yapılan anlaşmalı evlilikler rekor kırdı!

Bir oda yetkilisi, en çok ipotekle konut almayı planlayan çiftlerin evlilik anlaşması yaptığına dikkat çekti. Uzmanlar ayrıca evlilikte taraflardan birinin girişimcilik kaynaklı risklere maruz kalması halinde, eşler arasında anlaşma yapılmasında fayda olduğunu vurguluyor. 

Rusya'da bazı meseleler ise evlilik anlaşmasına konu edilemiyor. Aile içi şiddet, sadakatsizlik, ev işlerinin bölüşümü bu konu başlıklarından bazıları. Çünkü Rus yasaları, ancak maddi konularda evlilik anlaşması imzalanması yönünde izin sunuyor. 

Moskova bir noterde bu tür bir anlaşmayı kayda geçirmenin maliyeti ise 10 bin 500 ruble, yani 1100 TL oluyor.

Rusya'da konut sektöründe başı Moskova ve St. Petersburg çekiyor!

Geri Dön