26 / 04 / 2024

Rusya'da seçim adayları için kripto para düzenlemesi!

Rusya'da seçim adayları için kripto para düzenlemesi!

Rusya'da dijital finans varlıkları ve dijital para birimleri bulunan seçim adayları için yeni bir düzenleme geliyor. İşte o düzenlemenin detayları...



Rusya'da dijital finans varlıklarıyla ve dijital para birimleriyle işlem gerçekleştirilen adaylara ilişkin yeni bir düzenleme hayata geçiriliyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Duma'dan onaylanan yasa tasarısına göre, seçim ve referandum mevzuatında gerçekleştirilcek düzenlemelerle seçimlere katılım gösterecek adaylar, kendilerinin, eşlerinin ve 18 yaşını geçmemiş çocuklarının son 3 sene içerisindeki dijital finans varlıklarıyla ve dijital para birimlerindeki işlemlerini bildirmekle yükümlü tutulacak. 

 Rusya da seçim adayları için kripto para düzenlemesi!

Adaylar, bu işlemlerde kullandıkları finans kaynaklarının da nereden olduğuna ilişkin açıklama yapacak.

2020'nin sonunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bürokratlara ve bu tür pozisyonlara adaylığını koyan kişilere dijital finansal varlıklarına ilişkin bilgi sunma yükümlülüğü veren bir kararnameye imza atmıştı.

8 ay içerisinde 80 milyon dolarlık kripto para vurgunu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön