19 / 03 / 2024

Rusya'daki kriz Antalya turizmini etkiledi!

Rusya'daki kriz Antalya turizmini etkiledi!

Rus turistlerin en gözde mekanı olan Antalya'da moraller bozuk. Rusya'yı sarsan ekonomik kriz yüzünden rezervasyonlar bir bir iptal oluyor. Rezervasyon iptalleri ilk 4 ayda yüzde 40'a ulaştı.



Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu, "Bazı düzelmelerin olmasına rağmen 2014 yılına nazaran, doğu, batı ve kuzey Avrupa'dan ne de Rusya'dan beklediğimiz erken rezervasyonları alamadık.

 

'UMUDUMUZ ALMAN TURİSTTE'

 

Erken rezervasyonların düşük olması, bizi son dakikaya bırakacak" dedi.Çavuşoğlu, Alanya'nın geçen yılki doluluk oranına ulaşması konusunda endişeli olduklarını anlatırken paket turlarda yüzde 5- 6 oranında düşüş olabileceği tahmininde bulundu. 

 

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, bu yıl Avrupa'dan gelen turist sayısında kayda değer bir artış görüldüğünü belirtti. Sili, “Almanya ve İngiltere’den yapılan rezervasyonlarda ciddi bir artış söz konusu.” dedi ve ekledi: “Özellikle Alman pazarındaki artış diğer pazarlardaki düşüşü telafi etmemiz noktasında bizleri oldukça sevindirdi. Öte yandan bu yılın ilk 3 ayında havaalanları girişlerine baktığımızda Rusya’dan gelen turist sayısında ciddi bir düşüş olduğunu gözlemliyoruz. Rusya'daki kayıpların büyüklüğü Mayıs ayında netleşecektir.” 

 

Avrupa pazarını 'artı' ile kapatmayı hedeflediklerini aktaran Sili, 2015 yılını Avrupalı turist bazında geçen yılın yüzde 4'lük artışının üzerinde kapatmayı ümit ettiklerini ekledi.


MİLLET 


Geri Dön