19 / 03 / 2024

Antalya turizmi 2015

Antalya turizmi 2015

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya pazarındaki daralma devam ederse yılın tamamında 1 milyona yakın Rus turistin eksileceğini bildirdi.

Almanlar Antalya turizminin yeni umudu oldu!

Türkiye'de Rus turistlerin yüzde 78'inin tatil için tercih ettiği Antalya'nın Rusya pazarındaki kaybı, yılın ilk 4 ayında yüzde 40'a ulaştı. Turizmcinin umudu ise Almanlar oldu.

Rusya'daki kriz Antalya turizmini etkiledi!

Rus turistlerin en gözde mekanı olan Antalya'da moraller bozuk. Rusya'yı sarsan ekonomik kriz yüzünden rezervasyonlar bir bir iptal oluyor. Rezervasyon iptalleri ilk 4 ayda yüzde 40'a ulaştı.

Antalya'ya gelen yerli turist sayısında artış yaşandı!

Antalya'yı Ocak'ta 98 bin 725 yabancı, 19 bin 21 yerli turist ziyaret etti. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ocakta kente gelen yerli turist sayısı yüzde 19,10 arttı.

Antalya turizmine G20 dopingi!

Dünya kongre turizmindeki payını arttıran Antalya'nın Belek bölgesi, G20 Liderler Zirvesi'ne hazırlanıyor. Belek'in yılda 5 milyon turist çektiğini açıklayan turizm sektörü temsilcileri, "Zirve Belek'in tanıtımına büyük katkı yapacak" dedi

Yurt dışından gelen turistler Antalya turizmini olumlu etkiledi!

JLL Türkiye Otel ve Ağırlama Departmanı verilerine göre 2014 yılının Ocak ile Eylül ayları arasındaki dönemde Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısındaki artışla beraber ortalama günlük oda fiyatları da yükseldi.

Antalya'da arsa avcılarından akılalmaz tuzak! 

Antalya'da sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren iş insanı Tuncay Küçükyılmaz,  arsa avcıları tarafından tam dört kez dolandırıldı. Antalya’da bulunan piyasa değeri 50 ile 30 milyon TL'yi almak isteyen iş insanı dolandırıcılardan bir türlü kurtulamadı. 

Antalya Kaş'ta villa turizmi tartışması: İnşaatlar arttı!

Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biri olan Antalya Kaş kayıt dışı apart turizmine teslim oldu. Turizmciler "Böyle giderse geriye emlak ofisleriyle marketler kalır." dedi.

Antalya Ters Ev Aksiyon Parkı yeni yerine taşınıyor!

Antalya'nın Kundu oteller bölgesinde 2015'te hizmete açılan Ters Ev Aksiyon Parkı, yeni yerine taşınıyor. Vinç ve iş makinelerinin yardımıyla sökümü tamamlanan ters ev, yeni konseptiyle açılacak.

Antalya'da yapılan ihaleler meclis gündeminde!

2015 yılından bu yana Bakanlık tarafından Antalya ilinde yapılan ihaleler meclis gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya'da her ay 5 bin konut satılıyor!

Antalya'da konut satışı verileri açıklandı. Bölgede 2015'te 64 bin 396 konut satışı yapılırken, geçen yıl 4 bin 396 düşerek 60 bin 608 konut satıldı.

Antalya'da yabancıya konut satışları düştü!

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Antalya'da yabancıya 2015 yılında 6 bin 72 konut satışı yapılırken, geçen yıl rakam 4 bin 352'de kaldı. Antalya'da 2015'te toplamda ise 64 bin 396 olan konut satışı sayısı, geçen yıl 60 bin 608'e geriledi.

Antalya’da 2017’de birçok tesis boş kalacak!

2015 Ocak-Mart döneminde 2 bin 500 kulübü ağırlayan ve 100 milyon Euro futbol turizm geliri elde eden Antalya’da 2017’de birçok tesis boş kalacak.

Antalya'da 1.200 kilometre yol asfaltlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlarda yaptığı çalışmalar ile 2015 yılında 700 kilometre, 2016 yılında ise 500 kilometre yolu asfaltlandı.

Antalya Kepezaltı ve Santral'de dönüşüm tahliyesi başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi uygulayacağı Kepezaltı ve Santral mahallelerinde Kasım 2015'te ön protokolün imzalanması ve hak sahiplerinin yetkilerini Büyükşehir Belediyesi'ne devretmesinin ardından, ikinci ve asıl sözleşmelerin de imzaları atılmaya başlandı.

Antalya'ya 623 milyonluk altyapı yatırımı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü 2015 yılında Antalya’nın altyapı sorunlarını ortadan kaldırmak için bütçenin yaklaşık yüzde 50’sini yatırıma ayırdı.

Antalya'da konut satışları düştü!

Antalya'da 2015 yılı Nisan ayında 6 bin 219 konut satılırken bu sayı, 2016 Nisan ayında yüzde 1,08 oranında azalarak 6 bin 152'ye düştü.

Antalya’da yabancıya konut satışları yüzde 14,4 azaldı!

Antalya’da 2015 yılı Nisan ayında 6 bin 219 konut satılırken bu sayı, 2016 Nisan ayında yüzde 1,08 oranında azalarak 6 bin 152’ye düştü. Yabancılara yapılan konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 14,4 azalarak bin 581 oldu.

Antalya Kepez Macera Ormanı hizmete açıldı!

Kepez Belediyesi, 2015 yılının son günlerinde açılan Dokuma Kent Parkı'nın ardından, bu kez de Antalya Kepez Macera Ormanı'nı hizmete soktu.

Antalya turizmi 2015 Haberi

Antalya turizmi 2015

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya pazarındaki daralma devam ederse yılın tamamında 1 milyona yakın Rus turistin eksileceğini bildirdi.

Hacısüleyman, 2015 turizm sezonuyla ilgili kaygıların devam ettiğini, özellikle Antalya'nın ana pazarı konumundaki Rusya Federasyonu'nda yılın ilk 4 ayında meydana gelen azalmanın tahminlerinden bile fazla olduğunu söyledi.

Ocak ayından mayısın ortasına kadar Antalya'ya geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık 200 bin kadar az turist geldiğini belirten Hacısüleyman, "Bizim tahminimiz yılın tamamında yüzde 30, yani 1 milyon kişiye yakın Rus turistin eksilmesi yönünde" dedi."Ekonomik krizle boğuşan Rusya halkında kemer sıkma psikolojisinin devam ettiğini", bunun da oldukça kuvvetli bir psikoloji olduğunu ifade eden Hacısüleyman, "Rusya'daki tüketicilerde gelir düzeylerindeki azalmalara karşı harcamalarını kısma yönünde kuvvetli bir reaksiyon var. Öte yandan...