19 / 03 / 2024

Antalya turizmine G20 dopingi!

Antalya turizmine G20 dopingi!

Dünya kongre turizmindeki payını arttıran Antalya'nın Belek bölgesi, G20 Liderler Zirvesi'ne hazırlanıyor. Belek'in yılda 5 milyon turist çektiğini açıklayan turizm sektörü temsilcileri, "Zirve Belek'in tanıtımına büyük katkı yapacak" dedi




Dünya kongre turizmindeki payını arttıran Antalya'nın Belek bölgesi, G20 Liderler Zirvesi'ne hazırlanıyor. Belek'in yılda 5 milyon turist çektiğini açıklayan turizm sektörü temsilcileri, "Zirve Belek'in tanıtımına büyük katkı yapacak. Özellikle golf turisti sayısının artması bekleniyor" dedi. 


Antalya dünya ekonomisinin yüzde 90'ını, dünya ticaretinin yüzde 80'ini ve dünya nüfusunun yüzde 66'sını temsil eden en büyük uluslararası platform olan G20'nin Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 1 Aralık'ta G20 dönem başkanlığı görevini üstlenen Türkiye, 2015'teki Liderler Zirvesi'ni 15-16 Kasım tarihlerinde Antalya'da düzenleyecek. 

Antalya zirvede, Türkiye, ABD, İngiltere, Rusya, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, Avustralya, Brezilya, Arjantin, Hindistan, Çin, Endonezya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore ve Avrupa Birliği Komisyonu liderlerini ağırlayacak. 

Antalya'nın Belek bölgesinde ağırlanacak liderler için Dışişleri Bakanlığı yetkilileri başta olmak üzere tüm devlet kurumları bölgede kapsamlı çalışmalar yapıp, zirveye bir yıl kala hazırlıklara başladı. 

Hatta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuyla bizzat ilgilenip, Belek'te sık sık incelemelerde bulunuyor. Liderlerin ve ekiplerinin konaklayacağı otellerden toplantıların yapılacağı merkezlere, gezilip görülecek mekânlardan, kullanılacak golf sahası, tenis kortu gibi sosyal alanlara kadar her şey belirleniyor. 

Arıtma sistemlerinin revizyonundan yol iyileştirme çalışmalarına, çevre düzeninden güvenlik noktalarına kadar tüm faaliyetler için ise şimdiden start veriliyor. 


YATAK KAPASİTESİ 60 BİN 

Akdeniz'in en güzel köşelerinden Belek, lüks otelleri, golf tesisleri, temiz plajları ve bakir doğasıyla yılda 5 milyona yakın turisti ağırlıyor. Türkiye'nin uluslararası turizm pazarında pay almasını sağlayan Belek, son yıllarda gerçekleştirilen en büyük entegre turizm projelerinden biri. Şu anda 17 kilometrelik sahil boyunca, çam ormanlarıyla çevrili lüks tesisler, 60 bin yatak kapasitesiyle yaz-kış binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Belek'te, 37'si konaklama ve 10'u golf olmak üzere yaklaşık 47 tesis bulunuyor. 

Sahil uzunluğu 17, sahilden içeriye uzunluğu ise bir kilometre alanda bu tesisler dışında başka hiçbir yapılaşmaya izin verilmiyor. Evlerin, küçük otellerin, mağazaların bulunduğu ikinci kuşağı oluşturan Serik ilçesinin yerleşimleri ise bu bir kilometreden sonra başlıyor. 

Bu arada Belek, kongre ve toplantı turizminde de öncü. Şu ana kadar sayısız ulusal ve uluslararası konferansa başarıyla ev sahipliği yapan Belek, dünyanın kongre turizmi merkezi olmaya da aday. 

Belek'te anında tercüme yapabilme özelliğine sahip, toplam 204 kongre ve toplantı salonu mevcut. 

Liderlerin ve ekiplerinin kalacağı 17 otel ile toplantı salonları ise aşağı yukarı belirlenmiş durumda. 


GOLF PAYI ARTACAK

 Zirvenin dünya basınında da geniş yer bulacağını belirten Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Belek'in tanıtımı açısından çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Burada düzenlenen birçok turnuva var. Böylesine büyük bir zirvenin ardından Belek'e daha çok golf turisti gelecektir.



Doğuş


Geri Dön