26 / 04 / 2024

Antalya'da arsa avcılarından akılalmaz tuzak! 

Antalya'da arsa avcılarından akılalmaz tuzak! 

Antalya'da sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren iş insanı Tuncay Küçükyılmaz,  arsa avcıları tarafından tam dört kez dolandırıldı. Antalya’da bulunan piyasa değeri 50 ile 30 milyon TL'yi almak isteyen iş insanı dolandırıcılardan bir türlü kurtulamadı. 



Antalya'da sağlık turizmi yapan iş insanı Tuncay Küçükyılmaz'ın başı arsa avcılarıyla dertte. Sabah'tan Ömer Çetin'in haberine göre; kentte bulunan piyasa değeri 50 ile 30 milyon lira olan 170 ve 80 dönümlük hazine arazilerini almak isteyen iş insanı dolandırıcılar tarafından tam dört kez dolandırıldı. 

Üst üste 3 yıl içerisinde 4 kez dolandırılarak 5 milyon 250 bin lirasından olan iş insanı kendisine verilen iki tapunun da sahte olduğunu dile getirdi. İş insanını dolandıran şebeke üyelerinden Müslüm A.'nın paralarla estekik yaptığı ortaya çıktı. Yaşadıklarını anlatan iş insanı Küçükyılmaz, "3 kez dolandırıldıktan sonra dördüncü olayda tapuyu verdiler. İçimdeki şüphe nedeniyle tapu müdürünün yanına gittim. İmza benim dedi. Yine de kontrol ettir tapuyu dedim. Kontrol ettirdi, dolandırılmışım" dedi. 

Antalya da arsa avcılarından akılalmaz tuzak! 

Ankara İl Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kamu arazilerinin satışını yapma vaadiyle dolandırıcılık yapan suç örgütüne yönelik geçtiğimiz hafta operasyon başlattı. Yapılan baskınlarda  liderlerden Atakan A., Hasan Y., Turhan B., Gökhan Y. ile içlerinde 5 tapu memuru, 4 avukat, 2 polis memuru, 1 uzman çavuş ve 1 mühendisinde bulunduğu 106 kişi gözaltına alındı. Operasyon sonunda Örgüt yönetici ve üyelerine ait 8 araç, 40 işyeri, konut, arsa ve 30 milyon lira ele geçirildi. 

HAZİNE ARAZİSİ ALMAK İSTEDİ 

Antalya'da sağlık turizm sektöründe şirket sahibi olan  Tuncay Küçükyılmaz, 2018 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından "İmar Affı" düzenlemesinin çıkması üzerine Antalya Aksu İlçesindeki hazineye ait 170 dönümlük araziyi içerisinde kendisine ait bir yapının da olduğu arsaya sağlık turizm tesisleri ve huzurevi inşaası amacıyla satın almak için harekete geçti. Küçükyılmaz arkadaşlarının da yardımıyla Nurettin T. isimli şahısla irtibata geçti. 

"GOOGLE YAZ KİM OLDUĞUMU ÖĞRENİRSİN"

Ankara'ya gelen Küçükyılmaz, arkadaşları ile birlikte Nurettin T. ve Harun G.'nin ofisinde  buluştu. Nurettin T., "Kendimi tanıtmama gerek yok. Google yaz oradan öğrenirsin" diyerek iş insanını ikna etti. 

Nurettin T., Küçükyılmaz'a "anlaşmaları halinde 15 gün içinde tapunu teslim ederim. Yapı kayıt belgesini çıkardığı"m gün 500 bin liranı alırım. Yapı kayıt belgesini çıkarmak için E-Devlet şifreni bize vereceksin. Bakanlıkta bulunan arkadaşlar senin adına başvuru yapacak işlemleri takip edecekler. Tapuyu teslim ettiğim günde 1 milyon liranı alırım" dedi.Birkaç gün sonra Harun G. telefonla arayarak bakanlıkta işlerle ilgilenen kişilere 200 bin lira verilmesi gerektiğini belirtti. Sonrasında Küçükyılmaz'a E-Devlet üzerinden aldıkları yapı kayıt belgesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınmış gibi iş adamına gönderdi.İkna olan Küçükyılmaz, 200 bin lirayı arkadaşı üzerinden Nurettin T. gönderdi. Ankara'ya tekrar gelen Küçükyılmaz, son durumu öğrendi ve geriye kalan 1 milyon 300 bin lirayı da elden teslim etti.

"O SENİ DOLANDIRMIŞ BİZ VERECEĞİZ ARSAYI SANA" 

Ankara'ya gelen iş adamı Tuncay Küçükyılmaz bir kez daha dolandırıcıların hedefi oldu. Dolandırıcılar bu sefer kendi örgüt üyelerini dolandırıcı olduğunu öne sürerek iş insanın güvenini tekrar kazandı. Örgüt üyelerinden Müslüm A. Küçükyılmaz'ı telefon ile arayarak, "Nurettin T dolandırıcı. Senden aldığı paraları bakanlıkta çalışan ve sizin işleri takip eden arkadaşlara vermedi. Ona bir daha para verme. Sana verilen 'Yapı Kayıt Belgesi' para ödenerek ya da bakanlıktan çıkarılmış bir belge değil. Senin işlerin olması için önden 500 bin lira para ödeyeceksin. Ben bu paraları bakanlıkta işleri takip eden şahıslara dağıtacağım. Senin tapunu aldıktan sonra geriye kalan 500 bin lirayı bana vereceksin. 15 gün içinde tapunu alacaksın" dedi.

Müslüm A., iş insanı telefon ile görüşerek arazinn taliplerinin çoğaldığını  söyleyerek Küçükyılmaz'ın panik olmasını sağladı. Müslüm A., "Neye karar verdin devam edecek miyiz? Etmeyecek miyiz? Almıyorsan eğer Nurettin'e ödediğin paralar gider. Devam edersen biz telafi ederiz. Etmek istemiyorsan arsanın çok taliplisi var. O kişilere vereceğiz" dedi. Arsanın başkası tarafından alınmaması için acele eden iş insanı farklı zamanlarda 500 bin lira para daha transferi etti. Küçükyılmaz, 15 gün sonra tapuyu almak için Müslüm A.'ya gitti fakat devletin yeni bir genelge yayınlayacağını, bu genelge çıkmadan hazine arazilerinin satış işlemlerinin gerçekleşemeyeceğini öğrendi.

"VEKALET ALMAK İÇİN ÇAĞIRIP YİNE DOLANDIRDILAR" 

Dolandırıcılık şebekesinin üyelerinden Yücel F. 2 ay sonra iş insanını görüşmek için Ankara'ya çağırdı. Görüşmede "almak istediği 170 dönümlük arazinin hazırlanan zemin etüt raporlarını iş insanına imzalattı. aporların bakanlık tarafından işleme alınacağını ve 15 gün içerisinde tapunun kendisine teslim edileceğini söyledi. Yücel F., iş insanında vekalet isteyerek Avukat Hasan Y.'nin işlemlere devam edeceğini söyledi. Avukat Hasan Y'de "Başkaları seni dolandırmış olabilir. 12 yıldır Hazine, Milli Emlak ve Özelleştirmeden arazi alıp satıyorum. Alacağın 170 dönüm araziyle ilgili sorun çıktı. pazarlık usulü 2 milyon 850 bin lira devlete yatırılacak ve tapu teslim edilecek. Ben de 1 milyon 500 bin lira alırım" dedi.

Antalya da arsa avcılarından akılalmaz tuzak! 

Bu ödemeyi yapamacağını söyleyen Tuncay Küçükyılmaz'a, Antalya Manavgat İlçesi Kısalar mevkiinde bulunan 84 dönümlük araziden söz ederek 250 bin dolar karşılığında tapusunu teslim alabileceğini belirtti.

İHALEYİ KAZANDIĞINA DAİR SAHTE BELGELİ MESAJ GÖNDERİLDİ

Özelleştirme Daire Başkanlığı tarafından iş insanının telefonuna 84 dönümlük arazinin ihalesini kazandığını belirten sahte belge gönderildi.Belgenin ardından 'Çankaya Tapu Müdürlüğü'nden randevunuz vardır 'şekillinde mesaj iletildi. Sonrasında Çankaya Tapu Müdürlüğü'ne gidem iş insanı müdürlükte çalışan görevlilerle iletişime geçti. Görevliler Küçükyılmaz'a böyle bir mesaj iletilmediğini söyledi. 

Soluğu Hasan Y.'nin avukatlık bürosunda alan iş adamı "Özelleştirmede tapunun direk verilmediğini, müdahil tapu diye bir tapunun verildiğini, bu tapu da 1 ay sonra gerçek tapunun verileceği" yanıtıyla karşılaştı. Tuncay Küçükyılmaz adına düzenlenmiş Antalya Manavgat İlçesi'nde bulunan 84 dönümlük arazinin tapu belgesi teslim edildi. Avukat ayrıca, 'Müdahil Tapu' da 1 aylık itiraz süresinin sona erdiği tapudan kimseye bahsedilmemesi gerektiğini söyledi. İş insanı bunun üzerine 350 bin lira teslim ederek geriye kalan kısmını tapu alındığında vereceğini aktardı.

TAPU SAHTE ÇIKTI 

Tapuyu teslim alan iş insanu tapuda imzası bulunan kişileri bulup belgeyi doğrulatmak için gösterdi. İmzası bulunan kişi belgenin sahte olduğunun bilgisini aktardı. Avukata ulaşan iş insanu 'belgenin sahte olduğunu' söyledi. Bunun üzerine Hasan Y. "Belgenin gerçek olduğunu yetkilendirme yaptığını Manavgat ilçesinden tapunuzu alacaksınız" dedi. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne ait bir memuru görevlendirme yazısını mesajla attı. İlerleyen süreçte Avukat Hasan Y. 80 dönümlük arazi için bir dönüş yapmadı. İş insanın görüşme taleplerini geri çevirirken paranı iade edeceğim diyerek sürekli olarak kandırdı. 

KENDİNİ DAİRE BAŞKANI OLARAK TANITTI 

Avukat Hasan Y.'nin yanında bir dönem çalıştığını söyleyen ve dolandırıldığını aktaran başka bir şebeke üyesi ağına iş insanını 4'üncü kez düşürdü. Telefon ile irtibata geçen Hüseyin E. dolandırıcılık için farklı bir yöntem belirleyerek iş insanının güvenini kazandı. Hüseyin E., Avukat Hasan Y.'nin yanından dolandırıcılık olaylarından dolayı ayrıldığını ve tapuyla ilgili yaşadığı sorunu çözeceklerini belirtti. Hüseyin E., "Hasan gibi senden önden para istemiyoruz. Tapu eline verdiğimizde paramızı alırız" dedi.

İş insanı Küçükyılmaz, otel de kendisi daire başkanı olarak tanıtan Turhan B. ve Hüseyin E ile buluştu. Hüseyin E., "Hasan'ın verdiği belgelerin hepsi sahte. Tapuyu eline teslim ettiğimizde 1 milyon 500 bin lirayı alırız" dedi. 2 gün sonra iş insanına ulaşan  şebeke üyeleri tapunun ellerinde olduğunu söyleyerek iş insanını buluşmaya çağırdı. Küçükyılmaz ile otel odasında görüşen şebeke Çankaya Tapu Müdürlüğü tarafından düzenlenmiş tapuyu teslim etti. İş insanı daha önce de başına geldiği için tapu işinden anlayan arkadaşına tapunun fotoğrafını attı. Arkadaşı tapuda herhangi bir sıkıntı olmadığını söylemesi üzerine şebekeye anlaştıkları parayı teslim etti.

 Antalya da arsa avcılarından akılalmaz tuzak! 

ŞÜPHEYLE GİTTİ, YİNE DOLANDIRILDIĞI ANLADI 

Yaşanan olaylardan şüphelenen Küçükyılmaz Çankaya Tapu Müdürlüğü'ne gitti.  Tapuda imzası bulunan müdür yardımcısının odasına girerek evrakın doğruluğunu teyit etmek istedi. Tapu Müdürü, "Bu işlemi dün ben yapmışım imza, mühür benim neyi kontrol edeceğim" diyerek yanıt verdi. 

Müdür personelden birini çağırarak kontrol etmesini istedi. Personel evrakın sahte olduğunu belirtmesi üzerine Tapu Müdürü bütün personeli odasına çağırarak işlemi kimin yaptığını sordu.

Personeller işlemin kendileri tarafından yapılmadığını söyledi. Küçükyılmaz "3 kez dolandırıldıktan sonra yine aynı olayı yaşayacağımı düşündüm. Tapu üzerindeki ıslak imzaya güvenemedim. Gittim tapu müdürüne imzanın kendisine ait olduğunu söyledi. Israrımla tapuyu kontrol edince yine dolandırıldığım anlaşıldı" dedi. Aradan geçen 3 yıllık sürede iş insanı 5 milyon 250 bin TL parasını dolandırıcılık şebekesine kaptırdı. Şebeke üyelerinden Müslüm A. paralarla estetik yaptırdığı belirtildi. 

İstanbul'da akılalmaz dolandırıcılık!


Geri Dön