29 / 03 / 2024

İstanbul'da akılalmaz dolandırıcılık!

İstanbul'da akılalmaz dolandırıcılık!

İstanbul'da yabancılara ait gayrimenkulleri sahte belgelerle sattıkları iddia edilen kişilerle ilgili geçtiğimiz ay gerçekleşen operasyon sonucunda göz altına alınan 5 isimden biri dikkat çekti.



İstanbul'un en büyük Katolik kilisesi olan Beyoğlu'daki St. Antuan'ı varislerini bularak hazırladığı sahte belgelerle satışı tamamlanan Sebahattin Gök'ün de operasyonun ardından yakalandığı ortaya çıktı. 34 farklı soruşturmada adı geçen Gök tutuklandı. Sebahattin Gök'ün; İtalya, ABD, Fransa ve başka ülkelere gidip kilisenin kayıtlı olduğu isimlerin varislerine ulaştığı, Çerkezköy'den edindiği mirasçılık belgesiyle kiliseye satmaya çalıştığı belirlenmişti.

50 MİLYONLUK VURGUN

Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre; Beyoğlu Tapu Müdürlüğü yetkililerinin uyarısıyla Vatikan Avukatı Afşin Hatipoğlu ile kilisenin başrahibi Iulian Pişta, kilise ve müştemilatına tedbir kararı aldırmıştı. Sebahattin Gök ile birlikte yakalanan çete üyelerinin, 20 gayrimenkulü sahte vekaletnamelerle "mirasçı" gibi görünüp üzerlerine geçirdikleri ve 50 milyon liralık vurgun yaptıkları ortaya çıkmıştı. Sadece Gök'ün 6 ayrı ilçede bulunan 17 vatandaşa ait gayrimenkulleri usulsüz yollardan üzerine geçirdiği, daha sonra üçüncü kişilere sattığı tespit edildi.


Geri Dön