26 / 04 / 2024

Rusya'daki kriz Türk turizmcileri tedirgin ediyor!

Rusya'daki kriz Türk turizmcileri tedirgin ediyor!

Uk­ray­na ile ya­şanan ger­gin­lik nedeniyle ABD ve AB’nin Rusya’ya uyguladığı yap­tı­rım­la­r, bu ülkenin eko­no­misini sı­kın­tıya soktu. Budu­rum özel­lik­le Türk tu­rizm­ci­le­ri te­dir­gin edi­yor...



Uk­ray­na ile ya­şanan ger­gin­lik nedeniyle ABD ve AB’nin Rusya’ya uyguladığı yap­tı­rım­la­r, bu ülkenin eko­no­misini sı­kın­tıya soktu. Budu­rum özel­lik­le Türk tu­rizm­ci­le­ri te­dir­gin edi­yor.


'ZENGİN RUSLAR GELİR'


2015 yı­lı Rus tu­rist sa­yı­sın­da cid­di bir azal­ma bek­le­dik­le­ri­ni söy­le­yen Pron­to Tur Baş­ka­nı Ali Ona­ran, “Bu yüz­den fi­yat po­li­ti­ka­sı­na dik­kat et­me­li­yiz. Fi­yat­la­rı çok kır­ma­dan, aza­la­cak Rus tu­rist sa­yı­sı­nın olum­suz et­ki­le­ri­ni en aza in­di­re­cek bir fi­yat po­li­ti­ka­sı­na git­me­li­yiz. Ön­gö­rüm, ge­le­cek yıl Rus tu­rist sa­yı­sın­da yüz­de 20’lik bir azal­may­la 1 mil­yar do­lar ka­zanç kay­bı söz ko­nu­su ola­bi­li­r” de­di.


ANTALYA'YI REHDİT EDİYOR


ALB Men­kul De­ğer­ler Araş­tır­ma Uz­ma­nı Ar­da Co­şar, rub­le­nin do­lar kar­şı­sın­da de­ğer kay­bet­me­si­nin ve Rus­ya ge­lir­le­rin­de önem­li yer tu­tan pet­rol fi­yat­la­rın­da sert dü­şü­şün Türk tu­riz­mi­ni olum­suz et­ki­le­ye­ce­ği­ni kay­det­ti. Co­şar, Tür­ki­ye­’ye gel­mek­ten vaz­ge­çen Rus­la­r’ın, en çok An­tal­ya­’nın eko­no­mi­si­ni sar­sa­ca­ğı­nı söy­le­di.


Tu­rizm­ci­ler, ge­le­cek yıl Rus tu­rist sa­yı­sı­nın yüz­de 40 aza­la­ca­ğı­nı ön­gö­rü­yor. An­cak Tur ope­ra­tör­le­ri Plat­for­mu söz­cü­sü Cem Po­la­toğ­lu, bu ka­dar bü­yük bir azal­ma ol­ma­ya­ca­ğı­nı be­lirt­ti. Zen­gin tu­rist­le­rin da­ha pa­ha­lı ül­ke­le­re git­mek ye­ri­ne Tür­ki­ye­’ye yö­ne­le­ce­ği­ni be­lir­ten Po­la­toğ­lu, “Bel­ki dü­şük ge­lir­li tu­rist­ler­de bir azal­ma ola­cak ama on­la­rın ye­ri­ne da­ha zen­gin tu­rist­ler, da­ha pa­ha­lı ül­ke­le­re git­mek ye­ri­ne Tür­ki­ye­’ye ge­le­cek. 500 bin ci­va­rın­da bir tu­rist kay­bı olur di­ye dü­şü­nü­yo­ru­m” de­di.


RUSLAR'A KARŞI TEMKİNLİYİZ


Rus operatörlerin eskiden iflas ederken, kendisiyle çalışan Türk tur operatörlerini de iflasa sürüklediğini anlatan Cem Polatoğlu, Ruslar’a karşı daha temkinli olduklarını ve büyük anlaşmalar yapmadıklarını anlattı. Rus operatörlerin risklerine karşı, otellerle direkt buluşturduklarını aktaran Polatoğlu, “O yüzden artık Rus operatörlerinin iflas durumu bizi çok etkilemiyor” dedi.



Bugün


Geri Dön