26 / 04 / 2024

Mehmet Ersoy: Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'daki tanıtıma katkı sağladı!

Mehmet Ersoy: Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya'daki tanıtıma katkı sağladı!

Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le görüşmesinin Rusya'daki tanıtıma büyük katkı sağladığını söyledi. Ersoy, "Binlerce reklam yapsanız o pozitif imajı yakalayamazsınız" dedi




Etstur, birinci dönem erken rezervasyon kampanyası sonuçlarını açıkladı. Buna göre şirket geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını iki kat artırdı. Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, "Söz konusu artışta ilk dönemde düşük seviyede giden fiyatlar ve misafire sunulan çeşitlilik etkili oldu" dedi. Gündem hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ersoy, Türkiye'de turizm stratejisinin değiştiğini, algı ve imaj çalışmasına büyük yatırım yapıldığını söyledi. Bunun çok doğru bir hamle olduğuna vurgu yapan Ersoy, "Turizmde en büyük imaj çalışmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Özellikle de Rusya pazarında. Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretinden sonra yaptığı ulusa sesleniş programında Türkiye ve Erdoğan hakkında çok güzel cümleler sarf etti. 100 gün üst üste fuar, binlerce reklam yapsanız o pozitif algı ve imajı yakalayamazsınız" diye konuştu. Rusya pazarının risk arz ettiğini fakat küçülme olacağı anlamı taşımadığını vurgulayan Ersoy, 2014'te Rusya çıkışlarında yüzde 25 azalma olduğunu ancak Türkiye pazarının yüzde 14 arttığını ifade etti. 


RUSYA PAZARI BÜYÜYEBİLİR 

Rusya pazarında geçen yılki rakamların yakalanabileceğini belirten Ersoy, şunları anlattı: "Nisan, mayıs ve haziranda Türkiye'ye gelen BDT ülkesi uçaklarının yakıt paraları karşılanabilir. Geçen yıl Rusya ile vizeler kaldırıldı. Bu yıl da pasaport zorunluluğu ortadan kalkarsa artış bile olur. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüşüp bu konuyu çözebilir." 


Binlerce kişi '#kesketatilolsa' dedi

Etstur'un düzenlediği 'Tatil Yağmuru Fotoğraf Yarışması'nın da ilk etabı sonuçlandı. 5 ay sürecek olan yarışmanın ilk etabı olan 1-31 Aralık tarihinde 55 bin fotoğraf "#kesketatilolsa" ve "#etstur" etiketleriyle instagramda paylaşıldı. İlk etabın ilk üçe giren fotoğrafların sahiplerine ödülleri verildi.


Algı ve imaja yönelik çalışmalar genişlemeli

Paris'teki saldırıya yönelik de değerlendirmede bulunan Ersoy, "Bir İslam ülkesi olduğumuz için bizi de etkileyecektir. Ancak dünya kamuoyundaki algı ve imaja yönelik çalışmaları genişletir, bizdeki İslam anlayışını doğru anlatabilirsek İslamifobi'ye yönelik yapılan hiçbir çalışma bizi etkilemez" dedi.



Sabah


Geri Dön