24 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mustafa Tuna'ya AKM talimatı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mustafa Tuna'ya AKM talimatı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki AKM'ye benzer bir projeyi Ankara'da bulunan AKM alanında da hayata geçirmek istediklerini söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehircilik Şurası öncesinde  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şurada yaptığı konuşmanın ardından da bir süre Mustafa Tuna ile görüştü.


Habertürk Gazetesi'nden Volkan Yanardağ'ın haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 16 Ankara milletvekilinin de bulunduğu toplantıya katıldı.  İstanbul'da tanıtımını bizzat yaptığı Atatürk Kültür Merkezi (AKM ) projesini hatırlatarak, bu konudaki kararlılığını vurgulayan Erdoğan, İstanbul AKM'ye benzer bir projeyi Ankara'da bulunan AKM alanında da hayata geçirmek istediklerini söyledi. Bu konu üzerinde çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, eski hipodromda bulunan AKM için 4 proje olduğunu ve bunlardan biri üzerinde yoğunlaşıp hayata geçireceklerini ifade etti. 


AKM'nin temeli, Mustafa Kemal Atatürk'ün 100. doğum günü etkinlikleri kapsamında 29 Ekim 1981'de Kenan Evren tarafından atıldı. AKM, Cumhuriyet'in sembolü olarak planlandı. Son dönemde fuar alanı olarak kullanılan AKM'de illerin tanıtım günleri düzenleniyor. Cumhuriyet’in 100. yılına yetiştirilmesi planlanan AKM'nin en kısa sürede projelendirilip yapımına başlanması bekleniyor.


Geri Dön