25 / 04 / 2024

Rusya'dan Ekonomi Hamlesi! Döviz Alımına Yüzde 30 Komisyon!

Rusya'dan Ekonomi Hamlesi! Döviz Alımına Yüzde 30 Komisyon!

Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, borsa üzerinden döviz alımına yüzde 30 komisyon uygulanacak...



Rusya'ya uygulanan yaptırımlar ve SWİFT sisteminden çıkarılması üzerine ekonomik ve ticari kayıpları her geçen gün artarak devam ediyor. Rublenin değer kaybetmesi üzerine, borsa üzerinden döviz almak isteyenler için yüzde 30 komisyon uygulayarak önlem almaya çalışılıyor. 

Yaptırımlar sebebiyle Moskova Borsası, 28 Şubat'tan bu yana işlemlere kapalıydı ve dolar/ruble paritesi dünü yüzde 4,7 artışla 106 seviyesinden, euro/ruble paritesi de yüzde 2,6 yükselişle 115'ten günü sonlandırmıştı. 

 Rusya dan Ekonomi Hamlesi! Döviz Alımına Yüzde 30 Komisyon!

Ancak NTV'de yer alan habere göre, Rusya Merkez Bankasından yüzde 30 komisyon hamlesi geldi ve borsa üzerinden dolar, euro gibi diğer dövizleri alırken, toplam alım miktarı üzerinden yüzde 30 komisyon ödeyecekleri belirtildi.

Döviz kurları güne dalgalı başladı! Euro/TL bugün kaç lira?

Dolar güne sakin başladı! Dolar kuru bugün kaç lira?

 

Dolar kurunda sürpriz gelişme! 14 lirayı geçti zirve bekleniyor...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön