27 / 04 / 2024

ruble

ruble

Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunduğu Şanghay Zirvesi sonrasında, Putin, Türkiye’nin Rus gazı ödemelerinin yüzde 25’ini ruble ile yapmasının kısa sürede yürürlüğe konacağını belirtti. Açıklamanın ardından gözler Rus rublesinin kaç TL’den işlem gördüğünü araştırıyor.

Türkiye Rusya'dan borç alacak iddiası

Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artış Rusya'dan gelen paraya bağlanmıştı. Peki bu hamlenin devamı gelecek mi? İki ülke için getirisi götürüsü ne olacak? Mekanizma nasıl işleyecek?

İran ve Rusya, doları ticari işlemlerde rafa kaldırmayı planlıyor

Rusya ve Ukrayna arasında süren savaş ve AB blokunun Rusya'ya karşı hayata geçirdiği ekonomik yaptırımlar bölgede dengeleri değiştirecek adım ve anlaşmalara neden oluyor. Bu kapsamda İran ve Rusya'nın ticari işlemlerde dolar yerine yerel para birimlerini kullanmaya hazırlandığı öğrenildi.

Rusya'dan Ekonomi Hamlesi! Döviz Alımına Yüzde 30 Komisyon!

Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, borsa üzerinden döviz alımına yüzde 30 komisyon uygulanacak...

Moskova'nın en pahalı dairesi görenleri hayrete düşürdü! Kirası 14 milyon ruble!

Rusya Moskova'da Şubat ayı itibarıyla en pahalı dairenin kirası 14 milyon ruble olarak açıklandı. İşte Moskova'daki en pahalı 3 kiralık daire...

İnşaatın başkenti Moskova oldu: Yılda 13 miyar dolarlık kazanç!

Rusya'da inşaatçıların elde etmiş olduğu her 10 ruble kazancın 6'sı Moskova'da. Goroda Rossii forumu, başkentteki inşaatçıların 2022 yılında 1 trilyon 147 milyar ruble (13 milyar dolar) vergi öncesi gelir elde ettiğini duyurdu.

Rusya’da yeni konut fiyatlarında rekor artış! üç seneda yüzde 90 arttı!

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Rusya’da son 3 senede yeni konutların fiyatlarının yüzde 90 oranında arttığını söyledi. Üç sene önce dolar 77 ruble iken bugün 89 ruble bandında. 

18 ayın ardından rekor geldi! Rus rublesi dolar karşısında zirvede!

Dolar/ruble paritesi 23 Mart 2022 tarihinden bu yana ilk defa 102 seviyesini aşarak zirveye yerleşti. 

Rusya’da dijital ruble dönemi başlıyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede dijital rublenin kullanımına yönelik yasanın yürürlüğe girmesi için onay verdi. Putin tarafından imzalanan kararnameye göre, Rusya'da dijital ruble dönemi başlayacak.

Apple'a Rus darbesi! Aldığı ceza dudak uçuklattı

Rusya'nın rekabet düzenleyicisi, geliştiricileri  App  Store ödeme sistemini kullanmaya zorlamasının şirketin hakim  konumunu kötüye kullanmak olduğunu söyleyerek Apple'a para cezası verdi. 1,2 milyar ruble (17,4 milyon dolar) ödeyecek.

Rus Televizyonunda dikkat çeken Türkiye açıklaması! "Deney yaptık" ve "dost ülke" vurgusu

Rusya, Ruble ile doğal gaz satışının ardından Türkiye'ye Ruble ile tahıl sattığını duyurdu. Rus Televizyonuna konuşan Başbakan Yardımcısı Viktoriya Abramçenko, bunun bir deney olduğunu kaydetti.

Rus rublesi şahlandı! Dolar ve avro karşısında değer kazanıyor!

Moskova Borsası verilerine göre, 30 Eylül'de dolar/ruble paritesi yüzde 1,27 düşüşle 56,5 seviyesine, avro/ruble paritesi ise yüzde 6,5 düşüşle 2014’ten bu yana ilk defa 53 seviyesinin altına geriledi.

Rus rublesi ayın en yüksek seviyesinden işlem görüyor! Yükselişte olan rublede son durum ne?1 Rus rublesi kaç TL?

Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunduğu Şanghay Zirvesi sonrasında, Putin, Türkiye’nin Rus gazı ödemelerinin yüzde 25’ini ruble ile yapmasının kısa sürede yürürlüğe konacağını belirtti. Açıklamanın ardından gözler Rus rublesinin kaç TL’den işlem gördüğünü araştırıyor.

Rusya'da rekor seviyede dolar satın alındı! Son dakika dolar hamlesi

Rusya'daki vatandaşlar temmuz ayında 176 milyar ruble net döviz alımı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Rusya Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, Rusya'daki tüzel kişilerin haziran ayında 176 milyar ruble net döviz alımı yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Rusya o ülkenin de doğal gaz vanasını kapatma kararı aldı! Ruble krizinde son halka

Rusya'nın 1 Nisan'dan itibaren doğal gaz ödemelerini rubleyle alacağını açıklamasının ardından süreç başladı. Ülkeye rubleyle ödeme yapmayan Avrupalıların doğal gaz vanaları teker teker kapanmaya başladı. Son halka ise bakın kim oldu?

Rusya'dan ruble resti! Ödemeyi kabul etmeyen ülkeye gazı kesti

Rusya, ruble ile ödeme yapmayı reddeden Hollanda'ya bugünden itibaren gaz akışını kesmeye karar verdi. Hollanda Gaz Şirketi, gaz akışının durmasıyla ilgili 'Sonuçlarını öngörmek imkansız' açıklaması yaptı. Rusya, ise tehdidinde ne kadar ciddi olduğunu gösterdi.

Doların karşısında en çok değer kazanan para birimi şaşırttı! İlk kez dün gerçekleşti

Rusya Maliye Bakanlığı, Rus ihracatçılarının döviz kazançlarındaki mecburi satış oranını yüzde 80’den yüzde 50’ye düşürdü. Rublenin istikrara kavuştuğu ve döviz piyasasında yeterli likiditenin tekrar sağlandığı öğrenildi. Ruble dolar karşısından son 4 yılın zirvesine çıktı.

ruble Haberi

ruble

Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde çok önemli açıklamalarda bulunduğu Şanghay Zirvesi dünya basınında geniş yer bulurken Erdoğan, zirve sonrasında Rusya Devlet Başkanı Putin ile özel olarak görüştü.

Erdoğan-Putin görüşmesi basına kapalı olarak gerçekleşirken, görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin’den açıklama geldi. Putin, Türkiye’nin Rus gazı ödemelerinin yüzde 25’ini ruble ile yapmasının kısa sürede yürürlüğe konacağını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu açıklamalarının ardından bütün gözler rubleye çevrildi.1 Rus rublesinin ne kadar olduğu, kaç TL’ye denk geldiği araştırılmaya başlandı.

 Peki, 1 Rus rublesi kaç TL’ye denk geliyor? Rus rublesinin değeri artacak mı? Rus para birimine yatırım yapılır mı? Rus rublesi yükselişe geçer mi? İşte Rus rublesi 25 Eylül 2022 fiyat listesi..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve...