29 / 03 / 2024

Türkiye Rusya'dan borç alacak iddiası

Türkiye Rusya'dan borç alacak iddiası

Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki artış Rusya'dan gelen paraya bağlanmıştı. Peki bu hamlenin devamı gelecek mi? İki ülke için getirisi götürüsü ne olacak? Mekanizma nasıl işleyecek?



Merkez Bankası'nın aldığı faiz indirimi kararının ardından MB'nın bunu artan döviz rezervine güvenerek yaptığı, bu paranın ise Rusya'dan geldi ve devamının da geleceği konuşulmaya başlamıştı. Şimdi konuyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Türkiye bir Rus bankasından kredi alacak ve bunu Gazprom'a yapacağı ödemede kullanacak. Bilindiği gibi, Gazprom'a yapılacak ödemenin Ruble cinsinde olması konusu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen zirvede ele alınmıştı. Ancak Türkiye'nin Rubleye ulaşımı ve mekanizmanın nasıl işleyeceği soruları doğmuştu. Bloomberg'de yer alan analizde iki ülke arasında yapılacak gaz anlaşmanın her ne kadar ABD ve Avrupa'nın hoşuna gitmese de Türkiye ve Rusya için olumlu olacağı kaydedildi. Analizde anlaşmanın olası mekanizmasıyla ilgili olarak,  Gazprombank gibi bir Rus bankasının Türkiye’ye ruble cinsi borç verebileceği ve Türkiye’nin de bu ruble ile Gazprom’a ödeme yapabileceği belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön