25 / 04 / 2024

Rusya’nın dev projeleri için Türk müteahhitlere davet!

Rusya’nın dev projeleri için Türk müteahhitlere davet!

Türk yatırımcılar için Rusya’nın cazip bir ülke olduğunu söyleyen Rusya Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov, “Türk şirketleri Rusya’nın ithalat hacmindeki paylarını artırmak istiyorsa sadece Moskova’da değil, ülkenin tüm bölgelerinde aktif şekilde yer almalıdır” dedi.



Rusya’nın  Ankara  Büyükelçisi Aleksey Erkhov, Türk yatırımcılar için Rusya’nın cazip bir ülke olduğunu ifade etti. Erkhov, “Türk şirketleri Rusya’nın ithalat hacmindeki paylarını artırmak istiyorsa sadece Moskova’da değil, ülkenin tüm bölgelerinde aktif şekilde yer almalıdır” açıklamasında bulundu.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; Rusya ve Türkiye arasında birçok ortak yatırımın bulunduğunu söyleyen Erkhov, “Türk firmalar Rusya’nın Orlov Bölgesi’nde yapılacak karbamit (azotlu gübre) fabrikası ve Krasnodar Bölgesi’ndeki Taman Feribot Terminali inşaat projelerinde yer alabilir” diye konuştu. 

Türkiye’den Rusya’ya ihracatı artırmak için Türk şirketlerin daha aktif çalışmaları gerektiğini söyleyen Erkhov, özellikle Rusya’daki fuarların daha yakından takip edilmesini tavsiye etti. 

DOSTU DÜŞMANI GÖRÜN

Avrupa Parlamentosunda (AP) Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapımının durdurulması ile ilgili çağrı yapılması hakkında konuşan Erkhov, Rusya’nın tüm baskılara rağmen Türkiye’de nükleer enerji sektörünün doğuşunu desteklediğini ifade etti. Erkhov, “Tüm bunlar, kimin Türkiye’nin dostu olduğunu, kimin olmadığını gösteren bir başka örnektir” açıklamasında bulundu.


Geri Dön