27 / 04 / 2024

Rüya Rezidans 5 yıldızlı huzurevi hizmeti veriyor!

Rüya Rezidans 5 yıldızlı huzurevi hizmeti veriyor!

Rüya Rezidans'ın bulunduğu yapı, aslında bir köşk. 1990'lı yıllarda dönemin Devlet Bakanı merhum Yıldırım Aktuna, aşk yaşadığı şarkıcı Ajda Pekkan ile evlenince oturmak için yaptırmış burayı...



İş temponuz yoğun... Veya sıklıkla uzun seyahatlere çıkıyorsunuz... Anne-babanızı evde yalnız bırakmak istemiyor, onların özenle bakılacağı bir yer düşlüyorsunuz... Belki de huzurevi gibi hizmet veren bir otele yerleştirerek gözünüzün arkada kalmayacağından emin olmak istiyorsunuz... İşte Rüya Rezidans tam da böyle bir huzurevi. İkinci baharını yaşamaya hazırlananlar için yeni açıldı...

Rüya Rezidans'ın bulunduğu yapı, aslında bir köşk. 1990'lı yıllarda dönemin Devlet Bakanı merhum Yıldırım Aktuna, aşk yaşadığı şarkıcı Ajda Pekkan ile evlenince oturmak için yaptırmış burayı. Genel Müdür Harun Ünalmışer, şöyle diyor; 'Zamanın başbakanı burada konaklayacak, Avrupa'dan gelen misafirler burada kalacaktı. Bu yüzden normal villadan çok daha lüks konumlandırıldı. Ama evlilik olmayınca burası da boş kaldı.'

İstanbul Beykoz 'da yer alan Rüya Rezidans bir huzurevi. Mahmut şževket Paşa Köyünde. 60 yaş üstü konukları kabul ediyor. Ama o kadar lüks, o kadar konforlu, öylesine benzersiz bir hizmet veriliyor ki buraya huzurevi demek haksızlık. Ya da belki kelimenin tam anlamıyla 'huzur evi' demek daha doğru olur.

Rüya Rezidans, beş yıldızlı oteller gibi. Her odası doğa manzaralı. Tüm odalarda banyo, tuvalet, televizyon, telefon, buzdolabı, acil çağrı cihazı, yangın alarm sensörü, yerden ısıtma sistemi, gardırop var. Günde 3 ana, 2 ara öğün yemek veriliyor. İsteyene ise oda servisi geliyor. Rüya Rezidans'ın restoranı pek şık. şželale manzaralı ve çatısı camla kaplı. Tesiste piknik alanları, havuz ve teras kafe de bulunuyor. Yaşlılar için hobi salonları, eğitmenler eşliğinde sürekli ve düzenli spor, sauna ve Türk Hamamı da unutulmamış.

Dileyen, kafes hayvanı besleyebiliyor. Bahçelerde de sebze, meyve, çiçek yetiştirmek mümkün. Hatta, özel günlerde parti düzenlemek isteyen yaşlılara, gereken organizasyon yapılıyor. Yaşlılardan biri yatılı misafir istiyorsa, bu da kabul ediliyor.
Rüya Rezidans'ta gün 8.00'de kahvaltıyla başlıyor. Diyetisyen, kullanılan ilaçlar ve doktorun önerileri dikkate alınarak kahvaltıda uygun seçenekler sunuluyor. Ardından fizik aktivitelerine geçiliyor. Bunun için yürüyüş alanları var. Havuz başı egzersizler ya da üst katta yürüyüş bantlan da seçenekler arasında. Her gün için ayrı aktivite düşünülmüş: Konserler, tekne gezileri, açık hava sinemaları... Hemşire eşliğinde şehir ringleri de cabası. Belli saatlerde, refakatçi eşliğinde şehir merkezine gidilebiliyor. Böylece huzurevinin sakinleri, alışveriş merkezlerinde dolaşıyor, film seyredebiliyor.

Ortak alanlarda kamera olması da huzurevini benzerlerinden ayıran bir fark. Dileyen, yakınlarının nasıl olduğunu internetten görebiliyor. Mahremiyet dolayısıyla odalara kamera yerleştirilmemiş. Ancak herkes boynunda sesli alarm kolyesi taşıyor; herhangi bir rahatsızlık durumunda bu düğmeye basıp yardım çağırabiliyorlar. 24 saat hizmet veren sağlık personeli ve ambulansı saymaya gerek yok herhalde.

Kalış için süre kısıtlaması yok. Bir hafta da kalan var, bir ay da … Kimisi ömür boyu kalmak için Rüya' yıyı seçmiş. Konuklardan bir tek şey isteniyor: Hasta raporu. Rapor, kişinin alkol bağımlısı olmadığını, toplu yaşamaya uygunluğunu onaylıyor. Fiyatlar mı 2500 liradan başlıyor. Aklınıza gelebilecek her şey bu rakamın içinde. Ancak dışarıya, örneğin hastaneye sevk durumunda ekstra fiyat alınıyor.

şžubesi yolda
Avrupa'da eğitim görmüş üç ortağın hayata geçirdiği Rüya Rezidans'ın kurucularından Birgül Güven, bu uygulamanın Türkiye'de ilk olduğunu söylüyor. Birgül Güven 'Kişilere yaşama hakkı verelim, kalıplaşmış huzurevinden farklı bir alan oluşturalım istedik' diyor. Rüya Rezidans'ın şubesini açmak için hazırlıklara başlayan Birgül Hanım, burayı zincir haline getirmeyi amaçladıklarını belirtiyor.

Gülay Zaim/POSTA


Geri Dön