27 / 04 / 2024

Rüya Rezidans, Beykoz'da Avrupa'nın yaşlılarını ağırlayacak

Rüya Rezidans, Beykoz'da Avrupa'nın yaşlılarını ağırlayacak

Mahmut Şevket Paşa Köyü'nde bulunan 5 yıldızlı huzurevi Türkiye'de yaşamak isteyen yaşlı Avrupalılara hizmet verecek. Huzurevinde hava ambulansından, hobi salonlarına, organik mutfağa kadar pek çok ayrıntı düşünülmüş



Avrupalıların nüfus olarak yaşlanması, Türkiye'deki yatırımcılara ilham kaynağı oldu. Türkiye'de ilk kez bir girişimci, yaşlı Avrupalılara yönelik 5 yıldızlı huzurevi açtı. Beykoz-Riva-Polonezköy üçgenindeki Mahmut Şevket Paşa Köyü'nde bulunan Rüya Rezidans, huzurevi turizmi sektörünün ilk temsilcisi durumunda. Rüya Rezidans sahibi Birgül Güven, Türkiye'de yasal mevzuatlarda gerekli iyileştirme ve değişikliğin yapılması durumunda Avrupalılara yönelik beş yıldızlı huzurevi sayısının artacağını söyledi.

HAVA AMBÜLANSLI HİZMET

Rüya Rezidans Huzurevi'nde özel odalar, kişiye özel olarak projelendirildi. Organik mutfağı ile dikkat çeken tesiste, doğa ile iç içe yaşam imkanı sunuluyor. 5 yıldızlı huzurevinde havuz, hobi salonları, internet, her oda için özel çağrı cihazları, kişiye özel yemek menüleri gibi lüks unsurlar yeralıyor. Yine huzurevinde hava ambülansından özel masaj tedavilerine kadar yaşlı insanların günün her saatinde ihtiyaç duyabilecekleri tüm detaylar düşünülmüş. Yurt içinden de kendilerine azımsanmayacak oranda talep geldiğini ifade eden Güven, "Türkiye turizmi ile isim yapmış ciddi bir ülke. Araştırmalar ve kamuoyu yoklamaları gösteriyor ki, yurt dışındaki insanlar kendi ülkelerindeki bir huzurevi yerine, ülkemizdeki huzurevlerini tercih ediyorlar. Doğal ve uzman personel konusunda ciddi bir potansiyele sahibiz. Burası İstanbul'u seven ancak yaşlı olduğu için burada ev almak istemeyen yabancı turistler için ideal. Bu sektörün kısa sürede büyüyeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Yenişafak/MURAT PALAVAR

 


Geri Dön