28 / 03 / 2024

Saatte 572 konut el değiştirdi!

Saatte 572 konut el değiştirdi!

Türk emlak piyasası gecen yıl altın dönemini yaşadı. TÜİK verilerine göre geçen yıl 1 milyon 145 bin satış gerçekleşti. Bu rakam saatte 572 konutun el değiştirdiği anlamına geliyor.




Türkiye'deki konut sektörü geçen yıl zirve dönemini yaşadı. Ekonominin canlı kalmasında büyük etken olan konut satışları geçen yıl 1 milyon 145 bini buldu. Tapu işlemleri dikkate alındığında saatte 572 konut el değiştirdi. Türkiye İstatistik Kummu (TÜİK) verilerine göre, geçen yıl konut satışları açısından oldukça hareketli geçti. Mevcut konut stoğuna yenilerinin eklenmesi ve konut kredilerindeki gerileme ev sahibi olmak isteyenler ile yatırımcılara yeni fırsatlar sundu. Konut sektöründeki bu gelişmeler satışlara olumlu yansıdı. Saatte 572 konut el değiştirirken bu rakam dakikada ise 9 konuta karşılık geldi. Konut satışları ağırlıklı olarak 3 büyük ilde gerçekleşti. İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de geçen yıl 442 bin 245 konut satıldı. 


En fazla hareket İstanbul'da Türkiye'de konut satışlarının yaklaşık yüzde 38'i 3 büyük ilde gerçekleşti. İstanbul konut satışları açısından en hareketli il oldu. Geçen yıl İstanbul'da satılan konut sayısı 233 bin 153 oldu. Türkiye'de geçen yıl satüan her 6 konuttan l'i İstanbul'da el değiştirdi. Sadece İstanbul'da satılan konut miktan 58 ilin toplamında satılan konut sayısını geride bıraktı. Konut satışlarında İstanbul'u 137 bin 57 ile Ankara izledi. İzmir, 72 bin 35 konut satışı bu alanda 3. sırada yer aldı. 


Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Ali Taylan, son 10 yılda gayrimenkul sektörünün yükselen bir trend içerisinde olduğunu ve sektörde çok ciddi bir arz bulunduğunu söyledi. Sektördeki arzın özellikle büyükşehirlerde yoğunlaştığım dile getiren Taylan, buna karşılık talebin de yüksek olduğunu ifade etti. Ali Taylan "Döviz yükseliyor, borsa düşüyor, ancak gayrimenkul piyasası bu koşullarda bile iyi gidiyor" diye konuştu, 


Star




Geri Dön