25 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılacak ikinci pistin akıbeti mecliste!

Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılacak ikinci pistin akıbeti mecliste!

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılacağı duyurulan ikinci pistin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılacağı duyurulan ikinci pistin akıbetine ilişkin soru önergesi verdi. Yavuzyılmaz, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Yavuzyılmaz, ''Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sn. Adil Karaismailoğlu tarafından Anayasanın 98'inci, Meclis İçtüzüğünün 96'ıncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını saygıyla arz ederim'' diye konuştu.

Yavuzyılmaz, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pist yapım işi ilkin 2014 yılında ihale edilmiş ve 20.05.2015 tarihinde sözleşmesi imzalanmıştır. Söz konusu sözleşmeye göre ikinci pist yapım işinin 21.06.2017 tarihinde bitirilmesi planlanmış ancak bitirilemeyen yapım işi süre uzatımı çerçevesinde 24.06.2019 tarihine ötelenmiştir. Söz konusu tarihte de bitirilemeyen pist inşasıyla ilgili olarak dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, 04.02.2020 tarihinde yaptığı açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci Pistinin 2020 yılı sonu itibariyle tamamlanacağını söylemiş ancak bu önergenin oluşturulduğu 2021 yılı Mart ayı itibariyle havalimanının ikinci pisti halen bitirilememiştir.''

Sabiha Gökçen Havalimanı na yapılacak ikinci pistin akıbeti mecliste!

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın soruları:
1. İkinci pist ihalesini alan yüklenici şirket ya da şirketler hangileridir? Pistin yapım işi kapsamında genel şartnameye göre hangi işler bulunmaktadır? 
2. Sabiha Gökçen Havalimanının ikinci pist inşaatının bitirilememesinin neden ya da nedenleri nelerdir? 
3. Söz konusu pistin hangi tarihte bitirilmesi planlanmaktadır? Gecikmeden kaynaklı ilave maliyetler oluşmuş mudur? 
4. Yüklenici firma ya da firmalara gecikmelerden dolayı bir cezai müeyyide uygulanmış mıdır? 
5. İkinci pistin zemininde çökme, beton kalıplarında kırılma, yapımında hesaplama hataları vb. hadiseler yaşanmış mıdır? 
6. İkinci pist inşasında kullanılan malzemelerin teknik şartnameye uygunluğu ve mukavemeti test edilmekte midir? 
7. İkinci pist inşası için yapılan sözleşmenin şartnamesinde malzemelerin yerli olması zorunluluğu bulunmakta mıdır? 
8. Havalimanının mevcut pisti en son ne zaman bakıma alınmıştır? Pist yapımından bu yana meydana gelen doğal afetlerden ve zamansal deformasyondan ne kadar etkilenmiştir? 
9. Havalimanındaki mevcut ve yapılmakta olan pist 09/06/2016 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren, Havaalanı Emniyet Standartlarının (SHT-HES) tümüne uygun durumda mıdır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön