11 / 05 / 2024

Sabiha Gökçen'e 500 milyon dolar yatırıldı!

Sabiha Gökçen'e 500 milyon dolar yatırıldı!

Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su Gökhan Buğday başarılarını anlattı



Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su Gökhan Buğday yaptığı basın toplantısında, "prematüre" diye eleştirilen havalimanının; 500 milyon doların üzerindeki yatırım ve tanıtım çalışmaları ile bugün 48'i sürekli olmak üzere 100'ün üzerinde havayolu şirketi tarafından kullanılır hale geldiğini söyledi. Buğday, Sabiha Gökçen'in çok doğru bir konumu bulunduğunu anlatarak,  "1 Mayıs 2008'de havalimanını devraldıktan sonra eski terminaldeki iyileştirmelerin yanında yeni terminal ve eklerini yaptık. Bunları yaparken havalimanımızı tanıtım atağına geçtik. Ortaklarımızın katkısıyla büyük bir ivme yakaladık. Sabiha Gökçen'i, uzaklık algısından çıkardık, Türkiye'nin ve Anadolu'nun ihtiyacı olduğunu ortaya koyduk. Krize rağmen her yıl büyüdük, bu yıl da %50-60 büyüyeceğimizi tahmin ediyoruz, "dedi.

Özel taksilerin yanı sıra, Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerin her 20 dakikada bir ' havalimanından karşılıklı sefer düzenlediğir Buğday, oluşmuş ya da oluşacak diğer alte de şöyle sıraladı: "HAVAŞ'ın otobüsleri var. Deniz otobüsü ile Pendik, Bostancı'ya gelip taksiyle Sabiha Gökçen'e ulaşabilirsiniz.  Marmaray  bittiği zaman hemen yakınımızdan geçiyor. Pendik metro hattı 2013 yılında havalime bağlanacak, "Buğday, Sabiha Gökçen'in hız! kazanmasında Türkiye'nin, özellikle İstar tarihsel ve jeopolitik konumunun avantajle istifade ettiklerine dikkat çekti. Gökhan Buğday, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan doğuya bakıldığında kendileri kadar uluslararası imkan veren bir havalimanı bulunmadığını Buğday, "Biz 'Anadolu'nun havalimanıyız' diyoruz. Çünkü, İstanbul'un Anadolu yakasında 6 m 2 saatlik mesafede ise 20 milyona yakın yaşaye var. Dış hat uçuşlarımız bugün 60 noktaya devam ediyor." dedi. Gökhan Buğday, ikinci pisi değinerek, dünyanın en büyük uçağı olan 380'in inebileceği şekilde yapılacağını dile getirdi.

Sabiha Gökçen'de şu anda günlük 350 uçağın kalkış yaptığını gelecek bir kaç yıl düşünüldüği hava trafiğinin günlük 600'lere kadar çıkacağını söyledi.
Bizden Size Dumankaya


Geri Dön