24 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen'e alternatif yol yapılıyor!

Sabiha Gökçen'e alternatif yol yapılıyor!

Pendik Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü çalışma ile Muhsin Yazıcıoğlu ( Azizoğlu ) Caddesi, Sabiha Gökçen Havalimam' na ulaşımda alternatif yol haline getirilecek...



Fevzi Çakmak, Esenler, Güllübağlar, Ramazanoğlu, Sanayi ve Kurtköy Mahallelerinden geçen Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi, E-5ten Kurtköy'e ulaşımda tek ana güzergah olan  Ankara  Caddesi'ne alternatif hale getiriliyor. 

Ankara Caddesi'nin yoğun trafik yükünü azaltmak amacıyla Pendik Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Muhsin Yazıcıoğlu (Azizoğlu) Caddesi'nde genişletme ve düzenleme çalışmalarına başlandı. Toplam uzunluğu 5,5 km olan caddenin 2,3 km'lik kısmında kamulaştırma çalışmaları ve imar uygulamalarının ardından yol genişletme çalışmaları devam ediyor. 

Marmara Üniversitesi Araştırma Hastanesi önündeki kavşaktan başlayan cadde çalışması, Kaynarca Caddesi'ne kadar gerçekleşecek. 

İBB Fen İşleri Daire Başkanlığı ile ortak yürütülen çalışmanın 2,3 kilometrelik kısmının 9 ay gibi kısa sürede tamamlanması öngörülüyor. 

Tavşantepe'den havaalanına doğrudan bağlantı Yolun tamamlanması ile birlikte D-100 karayolundan ya da Pendik'in güney noktasından gelen sürücü yeni yapılan Tavşantepe Köprülü Kavşağı bağlantı yollarını kullanarak altgeçitten Mimar Sinan Caddesi vasıtasıyla Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'ne varacak. Oradan Güllübağlar Mahallesi'ndeki Kar Beton içinden Kaynarca Caddesi güzergahını takip edecek sürücüler böylece Kurtköy'e ve havaalanına doğrudan ulaşabilecek. 

Cadde çift şeritli olacak Yolun bir kilometrelik kısmında ise Pendik Belediyesi yol genişletme, köprü ve kaldırım çalışmalarını sürdürüyor. 20 metre genişliğinde yapılacak cadde ikişer şeritli gidişgeliş yönlü olacak. Yolun diğer kalan kısmı ise trafiğe açık. Bu kısım yeniden düzenlenerek Pendik, Ankara Caddesi'ne paralel alternatif ulaşım aksına sahip olacak. 


Bizim Anadolu


Geri Dön