25 / 04 / 2024

Sabuncubeli Tüneli 2017 yılında tamamlanacak!

Sabuncubeli Tüneli 2017 yılında tamamlanacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sabuncubeli Tüneli ve İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi'yle ilgili değerlendirmede bulundu.



Sabuncubeli Tüneli'nde iki tane 4 bin 700 metrelik tüp olduğunu ifade eden Yıldırım, "Yollarla birlikte yaklaşık 6,5 kilometrelik bir tünel işi var. Bu proje tamamlandığında Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde bahsi geçen korkunç Sabuncubeli, artık ortadan kalkacak, tarih olacak. Dolayısıyla Manisa-İzmir birbirleriyle birleşecek. 15 dakikada Manisa'dan İzmir'e, İzmir'den Manisa'ya gidip gelinecek" dedi.


"MUHALEFET TAKİP ETMEKTE ZORLANIYOR"



Sabuncubeli Tüneli'nin yıllardır dillere destan olduğunu, özlemle beklendiğini, herkesin yapmayı vaat ettiği ve seçim kazandığı bir proje olduğunu kaydeden Yıldırım, şunları söyledi: "Ama AK Parti, vaat eden ve sonunda da bu vaadini yerine getiren bir parti. Muhalefet partilerinin tek itirazı, 'iş niye gecikti'. 'Niye yapılmadı' diyen yok. Çünkü yapmışız. O kadar çok iş yapmışız ki, bazılarını takipte zorlanıyor. Ne iş yaptığımızı bazen bilemiyorlar. 2011 seçimlerinde İzmir'de kampanya yaparken MHP'nin seçim vaatleri elime geçti. Diyorlar ki, Konya'ya hızlı tren yapacağız. Hâlbuki Konya hızlı trenine başlanmış ve çalışıyor. Haberleri yok. Acilen o maddeyi çıkardılar. Bundan dolayı AK Parti bugünlere kolay gelmedi. AK Parti, söylediğini yapan, yapamayacağını söyleyip insanların hayallerini karartan bir parti değil. Sabuncubeli Tüneli'nde sağ tüpte bin 880 metre bitti, sol tüpte bin 634 metre bitti. Bu hızla devam ederse ve bir aksilik olmazsa, proje 2017 yılı içinde veya sonunda bitirilmiş olur."


İZMİR-İSTANBUL ARASI 3,5 SAAT



İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi'nde son durum hakkında bilgi veren Yıldırım, Manisa'yı da yakından ilgilendiren büyük bir proje olan İzmir-Manisa-Balıkesir-Bursa-İstanbul Otoyolu'nun toplam 433 kilometrelik bir yol olduğunu vurguladı. Ana hattın 385 kilometre olduğunu belirten Yıldırım, "Şu anda köprüden ilerleme yüzde 80'e yaklaştı. Bursa'ya kadar olan kısım yüzde 83'e çıktı. Yalova'daki körfez geçişinden bahsediyorum. İzmit Körfez geçişi dünyanın dördüncü büyük körfez geçişidir. Orası önümüzdeki nisan ay ında bitmiş olacak. Bursa'ya kadar açılacak. Yılsonunda da  İzmir  tarafından Bornova, Kemalpaşa arasındaki 22 kilometrelik bölüm açılmış olacak. Yolunu bütün kesimlerinde çalışmalar son sürat devam ediyor. Projenin tamamı 2018 yılının içinde bitecek. İzmir'den çıkarsak 3 saatte İstanbul'dayız, Manisa'dan çıkarsak 2,5 saatte İstanbul'da olacağız" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön