28 / 03 / 2024

Sacit Duran: Caprice Gold yeni mağdurlar oluşturur

Sacit Duran: Caprice Gold yeni mağdurlar oluşturur

Jet Fadıl'ın davalı ortağı Sacit Duran, Caprice Gold projesi ile Fadil Akgündüz'ün yeni mağdurlar yaratacağını söyledi



Fadıl Akgündüz'ün son projesi Caprice Gold için eski ortağından 'Dikkatli olun' uyarısı geldi. Jetpa'nın kurucu ortağı Sacit Duran devremülk projesinin yeni mağdurlar yaratacağını söyledi.

1990'lı yıllarda kurduğu Jetpa Holding ile binlerce mağdur yaratan Jet Fadıl Almanya'da satış ofisi kurarak yine gurbetçileri gözüne kestirdi. Bayrampaşa'da kuracağı ve yaklaşık 350 milyon Euro'ya mal olacak Caprice Gold için bütün Avrupa'da reklamlar yayınlamayı planlayan Fadıl Akgündüz'ün davalık olduğu ortağı Sacit Duran, "Avrupa'ya açılmışsa yeni mağdurlar kapıda" dedi.

VATAN Gazetesi'ne konuşan Duran, geçmişte gurbetçilerden milyonlarca dolar toplayan ve hakkında açılan dolandırıcılık davasından 1.5 yıl hapis yatan Akgündüz'ün Frankfurt'ta bir satış ofisi açarak gurbetçileri gözüne kestirdiğini ve onları yine mağdur edeceğini söyledi. "Bugünün parasıyla 400-500 milyon TL alacağı olan 17 bin mağdur var" diyen Duran, "Daha bunların hesabını vermeden yenileri eklenmek isteniyor. Projede kampanya diye başlattığı olay ise bunun ispatı" diye konuştu. 2 milyar dolar getiri sağlamayı planlayan Jet Fadıl'ın Almanya'ya bu nedenle ofis açtığını ve geçmişteki müşterilerinin kapısını çaldığını anlatan Duran, "Jet Fadıl bu projeden gelecek parayla geçmişteki hesabını kapatacağını vaadediyor. Hatta daha ileri giderek parasını kaptıranlar için 'yüzde 70 avantaj' diye bir kampanya yapmış. Daha önce para yatırdıysanız bir kısmını peşinat sayıyor. Peki 500 bin-1 milyon TL alacağı olan ne yapacak. 10 tane devremülk mü verecek. 17 bin mağdurdan bahsediyoruz ve bunların hesabını kapatmadan nasıl bu proje yapılıyor" dedi.

Mağdurlar hala umutlu
Mağdur gurbetçilerle irtibatta olduğunu ve onların hala umudunu koruduğunu söyleyen Sacit Duran, "Parasını kaptırmış bir kere. 'Bari buraya girip paramızı kurtaralım'diyenler var bana. Ve bunların sayısı azımsanacak kadar az değil" diye konuştu. Devremülk satış sözleşmesinde yer alan bir maddenin dikkat çekici olduğuna da vurgu yapan Duran, "Orada projeden devremülke alacak kişinin vazgeçmesi durumunda paranın iadesi maddesi bulunuyor. Genelde devremülklerde vazgeçişte toplam bedelin yüzde 10-15'i kadar cezai bedel tahakkuk edilir ama sözleşmede yüzde 25 yazıyor. Geri ödemeler anında bilemediniz 1 hafta 10 gün içinde yapılır. Ama Fadıl Bey '180 günde ödeme yaparız' diyor. Bunlara dikkat edilmeli" dedi.
Kerim ÜLKER / VATAN


Geri Dön