20 / 04 / 2024

Sadi Kan kimdir?

Sadi Kan kimdir?

Mimar Sadi Kan kimdir? Mimar Sadi Kan, bugüne kadar hangi projelerde görev aldı? Sadi Kan, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Sadi Kan..



Sadi Kan kimdir?

Sadi Kan, 1954 yılında Anamur’da doğdu. 1979 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. 1981 yılında İmar ve İskan Bakanlığı Metropoliten Planlama Dairesi’ndeki çalışmaları ile Şehir Plancısı Yeterlilik Belgesi’ni aldı. 1982 yılında askerliğini tamamladı. 


1979 – 1980 yılları arasında İstanbul’da Cahit GÜNERİ Mimarlık Atölyesi’nde konut, ikinci konut, otel, çarşı, fabrika gibi projelerde mimar; 1980 Mart- 1982 Aralık tarihleri arasında İmar ve İskan Bakanlığı Planlama ve İmar Genel Müdürlüğü Metropoliten Planlama Daire Başkanlığı Çukurova Nazım Plan Bürosu’nda Mimar ve Şehir Plancısı; 1982 Aralık- 1986 Ekim tarihleri arasında Dünya Bankası ve Turizm Bakanlığı’nın bünyesinde, ülkemizin ilk entegre turizm projesi olan Güney Antalya Turizm Gelişim Projesi Müdürlüğü’nde Mimar ve Şehir Plancısı; 1986 Ekim- 1990 Aralık tarihleri arasında Güney Antalya Turizm Gelişim Proje Müdürü olarak görev yaptı. 


1990 Aralık ayında proje müdürlüğü görevinden istifa ederek kendi firması olan KAN Mimarlık Atölyesini, inşaat ağırlıklı işlerini yürütmek için 1993 yılında BELEKKÖY Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketini, 1994 yılında ise eşi Ressam Neslihan Hanım ile KAN Mimarlık & Şehircilik Limited Şirketi’ni kurdu ve Serbest Mimar ve Şehir Plancısı olarak çalışmaya devam etti. 1999- 2004 yılları arasında Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyeliği ve İmar Komisyonu Üyeliği yaptı. Ayrıca bu dönemde Antalya Su ve Atıksu İdaresi ( ASAT ) Denetçisi ve Genel Kurul Üyeliği görevlerinde bulundu. 2005 yılından beri kızı İç Mimar ve Çevre Tasarımcısı Eda ve 2007 yılında şirkete katılan oğlu Mimar Güneş ile şirket bünyesinde çalışmalarına devam ediyor. 


Antalya Yetim ve Muhtaç Çocuklara Yardım Vakfı ( AYÇOV ), Serik Korunmaya Muhtaç Yaşlılar ve Çocuklar Vakfı ( SEYÇOV ), Antalya Kültür ve Sanat Vakfı ( AKSAV – Altın Portakal ), Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü ( ATİK ), Antalya Lions Kulübü ve Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği ( ANSİAD ) gibi bazı sivil toplum kuruluşları üyesi olan Sadi Kan, halen KAN Mimarlık & Şehircilik Limited Şirketinde Şehircilik, Mimarlık, Turizm Tesisleri Projesi, Turizm Planlaması, Kentsel Tasarım ve Peyzaj Çalışmaları, İç Mimari-Dekorasyon ve Danışmanlık hizmetleri ile BELEKKÖY Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketinde proje uygulama çalışmalarını yürütmektedir. 


Çeşitli dergi ve gazetelerde makaleleri yayımlanmıştır. Ayrıca Yetişkinler Eğitmeni olarak eğitim seminerlerinde gönüllü hizmet veren Sadi Kan fransızca biliyor. Yaptığı çalışmalar arasında dünyanın ilk ve tek yüzen ve dönen oteli olan The Marmara Antalya gibi birçok önemli turizm tesisi projesi de yeralmaktadır. 






Geri Dön