23 / 04 / 2024

Sadık Badak Antalya inşaat projelerini anlattı!

Sadık Badak Antalya inşaat projelerini anlattı!

İnşaat Mühendisleri Odası'nın düzenlediği organizasyonun konuşmacı konuğu AKP Antalya Milletvekili Sadık Badak Antalya'yı ilgilendiren yatırım, plan ve projeleri anlattı...



AKP Antalya Milletvekili Sadık Badak, Antalya ve Çevresinin İnşaat Sektörünü İlgilendiren Mevcut ve Gelecekteki Yatırımları başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Badak, sunumunun içeriğini bakanlıkların yaptığı yatırımlara indirgeyerek ayrı ayrı ele alırken yapımı süren ve yapılması planlana yatırımları şu başlıklar altında sıraladı: "Milli Eğitim Bakanlığı Yatırımları, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımları, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı Yatırımları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yatırımları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Yatırımları, Büyiikşehir Belediyesi Merkez Yatırımları, EXPO 2016 Yatırımları." 


ESKİŞEHİR-ANTALYA DEMİRYOLU

Yapılan ve yapılması planlanan projelerin çok dağınık halde olduğunu ifade eden Badak, sunumunu bakanlılara ayırarak özetledi. Badak, Antalya'ya yapılması planlanan ve uzun süre gündem de de yer alan Konya Antalya demir yolu projesine değindi. Bununla birlikte Badak, Eskişehr-Antalya demir yolu projesi ile ilgili olarak da şu bilgilere yer verdi: "Devlet Demir Yollarının yatırım planlarına alınmasını bekleyen Eskişehir-Antalya 423 kilometreden oluşuyor ve 86 adet tünel yapılması öngörülüyor. Burada önerimiz Keçiborlu-Antalya arasından başlanması yönünde. Projenin 4 etapta tamamlanması bekleniyor. Fakat birinci etap Antalya-Keçiborlu arasında yapılabilirse hemen eski sisteme bağlanmak suretiyle daha çok yük ağırlıklı taşıma yaparak Afyon, Burdur, Isparta, Bucak, Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nin ithalat ve ihracat yüklerini taşır. Böylelikle kendisini ekonomik anlamda döndürmeye başlar." 


ARZ TALEBİ YARATIR 

İnşaatı devam eden 33 bin kişilik stada dair Antalyaspor'u tribünde destekleyen taraftar sayısının ortalama 2 bin kişi olması sebebiyle gerekliliğinin sorgulanması üzerine Badak, "Ekonomide bir kural vardır, arz olursa talebini yaratır. Yüzde 25 oranında arz talebini kendi içinde yaratır. Stadın yerinin doğru olup olmadığına dair tartışmalar artık geride kaldı. Kentimize yakışan bir stat olacaktır. Ancak asıl mesele bundan sonra Antalyaspor'u Avrupa kupalarına nasıl taşırız, böylelikle şehrimizi nasıl tanıtırız bunun çabası içinde bulunmamız gerekiyor. Bu stadı doldurabilir miyiz diye sormak yerine nasıl doldururuz diye sormamız daha faydalı olacaktır" dedi. 


ARİSTO'NUN TAVSİYELERİ 

Sadık Badak, bütün bu yatırımların keyifle yapılması ve yaşanması gerektiğine vurgu yaptı. Badak, "Halkımız bunları gururla kullanmalı. Bu yatırımlar bir bakımdan halkın mutluluğunu arttırmak amacı da taşıyor. Fakat hep beraber başarmamız gereken bu yatırımların yanı sıra daha kolay başarabileceğimiz para istemeyen tamamen zihniyet değişimiyle gerçekleştirebileceğimiz çok daha önemli bir yatırım olduğuna inanıyorum. Bu da bizlere öğretilmiş olan düşmanlıkların ve ayrımcılıkların zihinlerimizden tasfiye edilmesidir" dedi ve bunun üzerine Büyük İskender'in hâkimiyeti altındaki ülkelerin yönetimi ile ilgili Aristo'dan aldığı şu tavsiyelere yer verdi: "Hâkimi olduğun topraklarda yaşayan insanların arasına nifak tohumları ekeceksin, birbirleriyle savaşmaya başladıkları zaman kendini hakem olarak kabul ettireceksin. Fakat anlaşmaya giden bütün yolları tıkamalısın" Badak, "Üretilen v eöğretilen bu düşmanlıklardan kurtulmamız gerekmektedir" diyerek sözlerini tamamladı. 


Antalya Gazetesi


Geri Dön