19 / 04 / 2024

Sadullah Ergin: Amanos Tünelleri'nin yapım ihalesine çıkacağız!

Sadullah Ergin: Amanos Tünelleri'nin yapım ihalesine çıkacağız!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası tarafından ilçede bir restoranda verilen yemekte yaptığı konuşmada Amanos Tünelleri'nin projesinin Ocak Şubat gibi biteceğini bildirdi...



Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası tarafından ilçede bir restoranda verilen yemekte yaptığı konuşmada şunları kaydetti:


''Türkiye'nin ulaştırmada, sağlıkta, eğitimde, tarımda geçmiş yıllarla mukayese edilmeyecek şekilde altyapı çalışması ve bunun getirdiği sonuçlar önümüzde. Bugün Türkiye bir ucundan bir ucuna 81 vilayete bölünmüş yollarla gidilebiliyor, hızlı tren çalışmaları yapılıyor, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya çalışıyor ve 2 ay sonra Ankara-İstanbul da devreye giriyor. Doğudan batıya, kuzeyden güneye Türkiye bölünmüş yollarla, demir yollarıyla, hızlı trenlerle örülüyor adeta. 50 vilayetin üzerinde oldu havaalanımız, geçmişte olmadığı kadar yolcu şu anda, hava yolunu kullanmaya başladı. Türkiye'nin birikimi, mühendislik bilgisi, ekonomik kapasitesi 150 yıllık hayal olan Asya ile Avrupa'yı denizin altından birleştiren proje hayata geçti. Bugün İstanbul'da Asya'dan Avrupa'ya, sadece 4,5 dakikada geçebiliyorsunuz. Eğer köprülerden geçmek isterseniz 1-2 saat, o da iyi güne denk gelirseniz. Bu Osmanlı'nın son döneminden beri hayaliydi, bu toprakların ve bu toprakta yaşayan insanların ama bugün o hayal gerçek oldu. Kısa süre sonra sadece tren değil, lastik tekerlekli araçların da denizin altından ayrı bir tünelle iki kıta arasında gidip geldiğini göreceğiz. Bir yandan üçüncü köprü, faaliyete geçiyor ve çok hızlı ilerliyor.''


Bakan Ergin, Hatay için çılgın proje olan Amanos Dağı'nı delerek 10 kilometre uzunluğunda kapalı tünel ile dağın o yüzü ile bu yüzünü birleştirecek olan projenin ihale edildiğini, önümüzdeki yıl Ocak veya Şubat ayında projesinin bitirileceğini ve ardından yapım ihalesini yapacaklarını belirtti.


Ergin, Hatay'ın sosyal ve ekonomik dengelerini değiştirecek olan proje boyutunun şu ana kadar Hatay'a yapılan yatırımların toplamından daha büyük olduğunu kaydetti.


AA


Geri Dön