25 / 04 / 2024

Sadun Coşkuntürk: Kentsel dönüşüm binaları yenilemek değildir!

Sadun Coşkuntürk: Kentsel dönüşüm binaları yenilemek değildir!

Kentsel dönüşümün sadece binaları yenilemek anlamına gelmediğini belirten ÖZAK GYO Genel Müdürü Sadun Coşkuntürk, yeşil alan, altyapı, enerji tasarrufu ve sosyal donatıların da bu sürecin parçası olduğunu söyledi...





Özak GYO Genel Müdürü Sadun Coşkuntürk, ‘kentsel dönüşüm’e yönelik açıklamalar yaptı. Sektörde arz-talep dengesinin iyi kurgulanmasını önemsediklerini anlatan Coşkuntürk, şöyle devametti: “Kentsel dönüşüm yeşil alandan yolların artırılmasına, enerji tasarrufundan sosyal yaşama kadar bir çok halkayı içeriyor. Bu halkaların birinin eksik olması halinde kentsel dönüşüm tamamlanamaz. Devletin kanunlarla ortak konsensüs oluşturması gerekiyor ve işi yüklenici firmaya devretmesi gerekiyor.”


Konutların ömrü 50 yıl 


Gezi Parkı olaylarının sektöre etkisini değerlendiren Coşkuntürk, olayların satışları çok fazla etkilemediğini aktardı. Coşkuntürk, “Konutlar 40- 50 yıl gibi uzun ömürlü ürünlerdir. Böyle süreçlerde ülkelerin ekonomilerinde iniş ve çıkışların olması da gayet normaldir” dedi.


Bir zamanlar insanların daha çok banliyölerde yapılan yeri projelerden ev aldığını belirten Coşkuntürk, şimdilerde ise durumun değiştiğini aktardı. Şehir merkezindeki projelerin revaçta olduğunu kaydeden Coşkunturk gerekçe olarak ise sosyalleşme isteğini gösterdi.


Tek katta 2 bin 300 metrekare


Özak GYO Ataşehir'de inşa ettiği Bulvar 216 projesini satışa çıkarmak için gün sayıyor. 5 bin 800 metrekare arsa içinde inşa edilen ve 70 milyon dolar yatırım değeri bulunan Bulvar 216'da 10 bin metrekare ofis ve 10 bin metrekare alışveriş merkezi bulunuyor. Üçgen şeklinde tasarlanan projenin etkin kullanımı için araştırmalar yaptıklarını belirten Genel Müdür Sadun Çoşkuntürk, "ABD'li bir grup ile kapsamlı bir çalışma yürüttük.


Dükkan karmasını bu araştırmanın ve çalışmanın neticesinde kararlaştırdık. Hem ofislere hem de dükkanlara yerli ve yabancılardan yoğun talep alıyoruz. Blok olarak almak isteyenler de oluyor" dedi.


Projede dükkânlar 120 metrekareden başlıyor. Ancak birleştirmelerle büyüklük 2 bin 300 metrekareye kadar çıkıyor. Satış fiyatları henüz belli değil. Yakın tarihte satışına başlanacak projede metrekare fiyatları için hesaplamalar sürüyor.



Emine Açar/ Bugün Gazetesi


Geri Dön